•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Program Dunav Film Fest-a 2020

Dunav Film Fest, koji se ove godine održava od 11. do 16. septembra u Smederevu, predstaviće publici raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koje publika festivala voli i veoma poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u evropskom filmu.

Ove godine pored glavnog programa koji se održava u Malom gradu Smederevske Tvrđave, nastavljamo tradiciju prikazivanja Klasika srpskog filma na trgu kod Karađorđevog duda, kao i najboljih evropskih hitova 2019. godine na Brodu Pristan.

U skladu sa svetskim trendovima, Dunav Film Fest će ove godine ponuditi svojoj publici i Online program koji organizuje u saradnji sa PVOD platformom Moj OFF. Programi koje će publika moći potpuno besplatno da pogleda su Novi Rumunski film i Best of Europe. Biće dostupno 11 filmskih ostvarenja među kojima su „Zviždaći“ film koji je otvorio drugi Dunav Film Fest, „Nobadi“ priča o mrzovoljnom starcu i migrantu čiji se putevi ukrštaju, „Plamena Jeres“ sa Donaldom Saderlandom u glavnoj ulozi i mnogi drugi. Filmovi na platfromi Moj Off biće dostupni od 12 do 23.59h u danu kada su najavljeni na sajtu www.mojoff.net.

U glavnom programu biće prikazano deset filmova, od kojih će se 7 takmičiti za glavnu nagradu festivala „Dunavska Lađa“. Pored filma „Časovi persijskog“ koji otvara 3. Dunav Film Festival, u takmičarskom programu naći će se i „Šarlatan“ poljske rediteljke Agneške Holand, zatim film „Eden“ u kojem glavnu žensku ulogu igra hrvatska glumica Lana Barić i „Undine“ film koji je nagrađen na Belinskom Filmskom Festivalu 2020. godine.

Filmovi „Istina“ reditelja Koreede i „Greh“ Končalovskog biće prikazani u okviru glavnog programa u Malom gradu Smederevske Tvrđave, kao specijalne projekcije.

Program Klasici srpskog filma, koji i ove godine u saradnji sa Avala Film Way prikazujemo na trgu kod Karađorđevog Duda, donosi nam pet ostvarenja među kojima su „Marš na Drinu“ reditelja Žike Mitrovića, „Oktoberfest“ Dragana Kresoja, „Ciganka“ Nikole Tanhofera i drugi.

Festival će svečano zatvoriti film „Ime Naroda“ našeg istaknutog reditelja Darka Bajića, 16. septembra u 19.30 časova u Malog gradu Smederevske Tvrđave. Film govori o Svetozaru Miletiću uglednom advokatu, članu ugarskog parlamenta i doživotanom borcu za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. U glavnim ulogama našli su se Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Andrija Kuzmanović.

Karte za filmove u Malom gradu Smederevske Tvrđave mogu se kupiti po ceni od 200 rsd za celo veče, dok su svi ostali programi besplatni. Celokupan program dostupan je na sajtu Centra za kulturu Smederevo www.sdkultura.org.rs, kao i na sajtu festivala www.dunavfilmfest.rs.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture i grad Smederevo.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...