•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

2067 Trejler: Kodi Smit-McPhee i Ryan Kwanten se bore za budućnost

Imamo novi trailer za 2067. Ovo je najnovije od Seth-a Larnei-a, umetnika vizuelnih efekata koji je poslednjih godina krenuo da radi i kao režiser. U ovom slučaju, Larney se bavi naučno-fantastičnim epom koji predvode Kodi Smit-McPhee (Dark Phoenix, The Road) i Ryan Kwanten (True Blood, The Oath). Kao što vidimo iz trejlera, Larney je slikao vizuelno impresivan, ali mračan pogled na budućnost.

Trejler počinje pružajući nam osećaj sveta za skoro 50 godina. Čovečanstvu ponestaje kiseonika. Ljudi umiru i sve to izgleda prilično strašno. Ali onda se našem paru glavnih likova koje tumače Kodi Smit-McPhee i Ryan Kwanten pruža prilika koja bi mogla da spasi planetu. Da bi se to postiglo, odvija se smela misija koja uklјučuje putovanje kroz vreme. Stvari ne idu kako je planirano i, kao što bi moglo da se očekuje, putovanje vremenom ima posledice.

Za ono što je po svoj prilici relativno niskobudžetni film, izgleda sjajno. Izgleda da je Seth Larney uspeo da uradi mnogo sa malo ovde. Režiser je u izjavi objasnio da je nameravao da snimi film koji će biti zabavan, ali takođe ima i šta da kaže.

"Želeo sam da snimim film koji sugeriše da su ova pitanja o lјudskom iskustvu važna i da ih umotam u zabavnu, epsku, naučno-fantastičnu avanturu, poput onih koje su me toliko dirnule kao dete. Vrste žanrova filmova koji ulivaju zabavu u velika pitanja, ona iz kojih preuzimamo naše lično značenje. 2067 govori o ideji da, iako možda nemamo dokaz da naša mala, nesebična dela utiču na promene u svetu, da ako zaista verujemo u nas same i u lјude oko nas, ako verujemo da nikad nije kasno, onda možemo da učinimo bilo šta“.

Film se odvija 2067. godine. Zemlјu su poharale klimatske promene i čovečanstvo sada živi na veštačkom kiseoniku. Bolest uzrokovana sintetičkim kiseonikom ubija lјude i jedina nada za izlečenje dolazi u obliku poruke iz budućnosti. „Pošalјite Ethan Whyte-a“, navodi se u poruci. Ethan, radnik podzemnog tunela, iznenada ulazi u zastrašujući novi svet pun nepoznate opasnosti, dok mora da se bori da spasi lјudsku rasu. Govoreći dalјe, Seth Larney je imao ovo da kaže.

"Uz sve što se danas događa oko nas u svetu, kriza životne sredine, naše krčenje šuma planete zbog pohlepe pred katastrofalnim klimatskim promenama, strah da buduće generacije možda neće imati istu privilegiju, užasava me. Takođe sam odrastao u velikog obožavatelјa klasičnih naučno-fantastičnih filmova 70-ih i 80-ih. Ove epske avanture vođene likovima pokazale su mi da u univerzumu postoji više od onoga što sam mogao da vidim samo mojim očima. Priče koje sugerišu da jesmo deo nečega većeg od nas samih, da smo svi povezani, da je veliko lјudsko putovanje vredno deliti zajedno“.

Pored režije, Seth Larney je napisao i scenario. Ovo mu služi kao drugi igrani reditelјski napor nakon Tombiru-a iz 2017. godine . 2067 u određene bioskope i digitalno 2. oktobra od RLjE Filmsa. Obavezno pogledajte trejler.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu