•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tae Guk Gi: The Brotherhood of War (2004)

Korejski ratni ep uzor pronalazi u hollywoodskim blockbusterima, ali uspeva u onome u čemu oni nisu.

Hollywoodski ratni filmovi drže se određenih pravila i retko kada (iako bi trebali) odstupaju od njih. Svake godine svedočimo barem jednom takvom 'spektaklu koji nas obori sa stolice' (poput 'Pearl Harboura' koji bi bio izvrstan kao 30minutna demonstracija). Ovaj južnokorejski ratni film reditelja i scenariste Kang Je-gyua odgovor je hollywoodskoj filmskoj, ratnoj mašineriji na najbolji način.

Grupica korejskih arheologa pronalazi kostur vojnika Jin-Taea i poziva njegovog sad već ostarelog brata Lee Jin-Seoka. Nakon identifikacije tela Jin-Taea sledi mu povratak više od pola veka u prošlost, u 1950. godinu pred sam početak korejskog rata. Stariji Jin-Tae (Jang Dong Gun) nastoji da prehrani porodicu i pomogne mlađem bratu Jin-Soeku (Won Bin) u školskim obavezama. Nedugo zatim započinje invazija Severne Koreje i krvavi rat koji neće zaobići nikoga.

Početak je to opšteg haosa koji je više nego verodostojno prenešen na filmsko platno. Osim neprijatelja koji ne bira sredstva, stanovnici Južne Koreje masovno su mobilizirani, a svaka neposlušnost je krvavo ugušena. Opšta mobilizacija ne zaobilazi ni braću. Jin-Tae se iz običnog mladića pretvara u uzornog vojnika, postaje sve hladniji i otuđeniji za razliku od zbunjenog, nesigurnog Jin-Seoka koji nije srećan transformacijom brata u hladnu mašinu za ubijanje.

'Izgubljeno bratstvo' je daleko najskuplji, ali prema kritikama i ocenama gledaoca najuspešniji korejski film svih vremena koji neke daleko skuplje hollywoodske blockbustere nadmašuje u svakom pogledu. Reditelj i scenarista Kang Je-gyu, koji se proslavio špijunskim trilerom 'Shiri', snimio je epski, ratni film koji gotovo jednako šokira brutalnim, sirovim, gotovo dokumentarističkim ratnim prizorima kao i dramskim scenama koji odišu teškom psihološkom i političkom situacijom.

CB
Žanr:Akcija, drama, ratni
Godina:2004
Reziser:Je-gyu Kang
Producent:Seong-hun Lee
Scenario:Je-gyu Kang
Uloge:Dong-Kun Jang, Bin Won, Eun-ju Lee, Hyeong-jin Kong, Yeong-ran Lee
Uzrast:R
Award:9 nagrada nagrada i 1 nominacija
Zemlja:South Korea
Website:Showbox Entertainment
Jezik:Koreanski
Trajanje:140 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila