•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi Star Trek filmski reboot je argument zašto bi celo čovečanstvo trebalo da se ujedini

Dok franšiza Zvezde staze nastavlјa da cveta, status serije već godinama zaglavio je u mrtvoj tački. Trenutno se navodi da su na razmatranju tri moguća scenarija za filmove Star Trek, a fanovi su najupoznatiji sa scenarijem Fargo tvorca Noah Hawley-em koji je izazvao veliko interesovanje studija. U intervjuu, Hawley je objasnio koja će glavna tema biti iza njegovih stavova o Star Trek-u.

„To je argument zašto čovečanstvo treba da prevlada i zašto bismo trebali da se okupimo i ujedinimo, što mislim da je važno - pogledati na Ujedinjenu federaciju planeta i setiti se da je Zemlјa u jednom trenutku ono što jesmo, i onda smo izmislili varp tehnologiju i upoznali vanzemalјski život i svi su se okupili. Ali kako? Kako smo došli od mesta gde smo sada do mesta gde su oni tada? I šta će se dogoditi ako se ospori ta utopijska stvarnost? Postoje vremena izazova i rata kada moramo da dokažemo naše vrednosti ispočetka. Možda postoji vreme u Federaciji kada se ovaj ideal osporava i neće preživeti sam od sebe. Treba ga spasiti".

Čini se da je scenario Noa Hawley-a dekonstrukcija vrsta Star Trek svemira i ideala koji pokreću franšizu. Nešto slično se nedavno dogodilo sa TV serijom Star Trek: Picard, gde je prikazan ostareli kapetan Jean-Luc Picard, kojeg glumi Patrick Stewart, kako se buni protiv ideala i vrednosti koje su mu nekada bile drage kao kapetanu Zvezdane flote.

Nedavno je Hawley nagovestio da njegov Star Trek 4 reboot definitivno nije napušten, već jednostavno stavlјen na čekanju. Kada film konačno bude snimlјen, nemojte očekivati da će biti obnovlјena linija priča o kapetanu Kirk-u ili Picard-u ili njihovoj posadi, jer Hawley kaže da želi da pristupi franšizi na drugačiji način.

"Ne radimo Kirk-a i ne radimo Picard-a. To je početak od nule koji nam onda omogućava da radimo ono što smo radili sa „Fargo"-m, gde prva tri sata idete, „Oh, zaista nema ništa u vezi sa filmom, 'a onda nađete novac. Tako nagradite publiku nečim što voli".

Iako je Star Trek omilјena franšiza, nikada se nije okretala novcu na isti način kao Star Wars ili MCU. Zbog toga je Simon Pegg, koji se pojavio u Star Trek filmovima, jednom otvoreno izjavio da filmovi nisu zaradili dovolјno novca da opravdaju nove nastavke.

Ipak, nećete moći polugom da izvučete franšizu iz holivudskih ruku. Sve dok postoji fandom, nastojaće da se snimaju novi Star Trek filmovi. Nadamo se da će Hawley-ev scenario uspeti da udahne svež život seriji i donese istu takvu kritiku u franšizu koju Fargo uživa među kritičarima.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu