•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dokumentarni film rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld – „Zaceli me“

Dokumentarni film naše rediteljke i glumice Danijele Štajnfeld „Zaceli me“ juče je, na ovogodišnjem 26. Festivalu autorskog filma, imao specijalnu projekciju u Kombank Dvorani.

„Zaceli me“ prikazuje intimna svedočenja žrtava i počinioca seksualnog nasilja sa originalnim materijalom, snimljenim tokom istraživanja procesa prevazilaženja seksualne traume.

Autorka, koja je u prošlosti pretrpela seksualni napad, motivisana svojim iskustvom hrabro otvara dijalog o reperkusijama koje zlostavljanje i seksualni čin pod prinudom mogu ostaviti na čoveka.

„Zaceli me“ prikazan je ove godine na Sarajevo Film Festivalu i Palićkom filmskom festivalu.

Danijela Štajnfeld je naša rediteljka i glumica, koja je nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti ubrzo postigla kritički i komercijalni uspeh kao glumica na filmu, televiziji i u pozorištu. Njen kratki film „Rupa“ iz 2015. godine, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu novih filmskih stvaralaca u Njujorku. „Zaceli me“ predstavlja posebno važan projekat za Danijelu, u kom se ona oslanja na svoje lično iskustvo s nadom da inspiriše društvene promene.

Faf je ovu snažnu tematsku odrednicu, inspirisanu Danijelinim ostvarenjem, ove godine obuhvatio kroz programsku celinu „Zlostavljanje na filmu“.

Pored filma „Zaceli me“, u fokusu ovog programa, publika ima priliku da pogleda „Devičanski izvor“ (Ingmar Bergman), „Mušet“ (Robert Breson), „Horoskop“ (Boro Drašković), „Silovanje“ (Džo Salcman), „Loš spoj“ (Nikolas Roeg), „Profesorka klavira“ (Majkl Haneke) i „Život među zvezdama“ (Kler Denis).

Sledeća projekcija filma „Zaceli me“ biće u petak, 11. decembra, s početkom u 12 i 30 časova u Dvorani Kulturnog Centra.

Festival autorskog filma traje od 27. novembra do 16. decembra ove godine, a program se nalazi na zvaničnom sajtu faf.rs

Radno vreme bioskopskih dvorana, povodom novih epidemioloških mera koje stupaju na snagu – da ustanove kulture rade skraćeno, biće do 17 časova svakog dana.

Bioskopske dvorane u kojima se produžetak Faf-a održava su: Kombank Dvorana, Dom omladine Beograda i Dvorana Kulturnog Centra, dok će, zbog epidemiološke situacije, publika imati mogućnost da prati neke od naslova sa Festivala na onlajn filmskoj platformi mojoff.net koji će biti dostupni za iznajmljivanje sve do 16. decembra.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu