•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo legendarni negativac poznat po ulogama iz Mad Max franšize

Britansko australijski glumac Hju Kiz Birn preminuo je u 74. godini.

Tokom karijere snimio je preko 50 ostvarenja na velikom i malom ekranu, ali u istoriju odlazi zapamćen kao kultni negativac, poznat po ulogama Toecuttera i Immortan Joea u poznatoj franšizi “Mad Max”.

Davne 1979. godine u prvom distopijskom trileru Džordža Milera, kojim se u zvezde vinuo Mel Gibson, tada 33-godišnji Birn igrao je jezivog vođu motorističke bande poznatog pod nadimkom Toecutter.

Fanovi sage o pobesnelom Maxu bili su oduševljeni kad su ga 2015. prepoznali kao strašnog Immortan Joea u “Mad Max: Fury Road”, poslednjem nastavku ovog australijskog naučno-fantastičnog blokbastera, koji je obeležio generacije.

Od pokojnog glumca opraštaju se brojni kolege, koji su sa njim kroz godine sarađivali. Učinila je to i Šarliz Teron, koja je u poslednjem filmu franšize briljirala kao Furiosa.

“Počivaj u miru Hju. Čudesno je kako si bio sposoban tako dobro igrati negativce kada si bio tako divna duša. Strašno ćeš nam svima nedostajati”, napisala je glumica uz fotografiju sa seta.

Uzrok smrti zasada još uvek nije poznat, niti objavljen.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...