•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ČETVRTI DAN FESTIVALA ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2020

18:00 | Regionalni program JUG-JUGOISTOK - VIMEO
„Jug-jugoistok“ je revijalni program koji predstavlja nove filmske i video radove od juga do istoka Evrope. Zemlje koje se nalaze na ovom području naizmenično su klasifikovane kao balkanske i mediteranske, kao kapitalističke i socijalističke, kao i evropske i neevropske. Oni dele zajedničke istorijske i kulturne veze koje se kreću u više pravaca. Takođe im je zajednički niži profil u međunarodnoj kulturi kinematografske umetnosti koji dolazi zbog nedostatka interesa i brige od strane dominantnih institucija i kustosa u zapadnoj Evropi i Severnoj Americi. Ovaj program kao takav predstavlja intervenciju. To je strategija za stvaranje produktivnih transnacionalnih veza i takođe metoda za mapiranje nove koncepcije Evrope za novu generaciju.

„Jug-jugoistok“ predstavlja radove namenjene bioskopima, galerijima, onlajn i drugim interdisciplinarnim izložbenim prostorima. Umetnici uključeni u selekciju bave se praksama koje brišu granice i osporavaju konvencije savremene vizuelne kulture. 2020. godine ovaj program će prvi put biti predstavljen kao zaseban deo međunarodnog takmičarskog programa festivala.
Greg de Cuir Jr
Selektor

Quarantine Self Portrait, Thomas Valianatos, 2020, Grčka, 2:00
Empire State Streaming, Călin Boto, 2020, Rumunija, 8:00
Seven Seven, Miljana Niković, 2020, Srbija, 14:00
DNA, Niko Novak & Matevž Jerman, 2020, Slovenija, 5:00
Colonello Futurista, Vladislav Knežević, 2019, Hrvatska, 19:00
Trajanje: 48 min.

21:00 | LISTA ZNAČAJNIH OSTVARENJA - VIMEO

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu