•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Patrick Stewart želi film gde se ukrštaju Star Wars i Star Trek

Veteranska zvezda Patrick Stewart kaže da je maštao o Star Wars i Star Trek filmu u kojem će se videti dva kultna univerzuma kako se ukrštaju. Stewart je poznat po brojnim ikoničnim ulogama, uklјučujući profesora X u X-Men univerzumu, ali nijedna od uloga ga nije više proslavila od uloge Jean-Luc Picard-a iz Star Trek univerzuma. Kreirao je ulogu u tv seriji Star Trek: The Next Generation koja je započela 1989. godine, a pojavio se i kao lik u četiri filma na ekranu. Nedavno je ponovio ulogu za Star Trek: Picard koja bi trebalo da završi 2. sezonu 2021. godine.

Takođe se nedavno pojavio u bizarnom oglasu za Uber Eats, zajedno sa još jednim veteranom avanturističke franšize Mark Hamill-om, najpoznatijeg po ulozi Luke Skywalker-a u Star Wars univerzumu. Oglas je ispunio mnoge glupave fantazije postavlјajući dvojicu ikonskih glumaca na ekran jedan nasuprot drugog, mada ne u njihovim najpoznatijim ulogama. Bez obzira na to, reklama je privukla pažnju i izazvala obožavatelјe da maštaju o tome kako bi to izgledalo da se par ikad pojavio na unakrsnom događaju Star Wars-Star Trek. I ispostavilo se da nisu bili jedini.

Govoreći u Men's Journal-u o njegovom udruženju Uber Eats-a sa Hamill-om, Stewart je priznao da je maštao i o univerzumima koji se ukrštaju. Nazvavši oba svemira "ikoničnim", Stewart dodaje da je u prošlosti bilo bačeno mnogo ideja o toj mogućnosti, mada očigledno bezuspešno. On završava rekavši da bi to "dobio takav podsticaj".

Priznaću da smo, barem za nas na Star Trek-u, maštali o kombinovanom univerzumu između Star Wars i Trek filma. Mnogo je ideja bačeno o sastavlјanju dva kultna univerzuma i stupanju u kontakt svih ovih sjajnih likova. Lično bih dobio takav podsticaj iz toga.

Naravno, Stewart-ova želјa je čista fantazija, s obzirom da su franšize u vlasništvu konkurentskih entiteta. Ali to je još i malo verovatno zbog različitih fokusa svake franšize. Uprkos tome što se često upoređuju, Star Wars i Star Trek su, kako Hamill kaže u intervjuu, „zaista jabuke i pomorandže“. Iako su Star Trek klasična naučna fantastika, Star Wars su zaista više fantastična avantura koja se događa u svemiru. Ipak, to ipak nije zaustavilo fanove obe franšize u poređenju ove dve, i nadajući se da će u jednom trenutku doći do ukrštanja.

Najbliže ukrštanje koji će se ikada dogoditi je, verovatno, film J.J. Abrams-a iz 2009. godine, Star Trek, koji je odbacio brojne Star Trek klasične elemente u korist još nekih više Star Wars nalik zaplet uređaja i avanturističkih tema. Iako je taj film uspeo, čistunci iz Stark Trek-a će reći da to nije bio pravi ulazak u svemir s obzirom na fokus na više elemenata u stilu Star Wars-a. Bez obzira na to, fanovi će se i dalјe svađati oko zasluga svakog od njih, a neki će možda i dalјe pokazivati nadu u zvanično ukrštanje univerzuma, bez obzira koliko je malo verovatno da će to da se ikada dogodi.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila