•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tintin Live-Action film je u izradi, neće biti povezan sa Spielberg-ovim filmom

Novi Tintin film verovatno nam dolazi i ovaj put će biti u živoj akciji. Francuski filmski stvaralac Patrice Leconte trenutno razvija novu fikciju zasnovanu na kultnoj seriji stripova Georges Remi-a, zvanog Herge. Ukoliko projekat krene napred, zasnivaće se na The Castafiore Emerald, koji je bio jedna od poslednjih priča u seriji objavlјenoj pre Remi-eve smrti. To je takođe priča koja uspeva da se razlikuje u kanonu lika.

Prema novom izveštaju, Patrice Leconte (The Girl on the Bridge, Man on the Train) već je prilično napredovao u razvoju živog akcionog filma o Tintin-u. Još uvek nema reči o kastingu, niti postoje naznake kada bi proizvodnja mogla da započne. Međutim, režiser još uvek treba da završi svoj trenutni film, ‘Maigret and the Dead Girl’. Možda još važnije, postoji kontinuirano pitanje prava sa franšizom između kompanije Paramount France i nosilaca prava Tintin. To bi nesumnjivo trebalo da se ispegla pre nego što se nastavi bilo kakav rad na predloženom filmu.

Što se tiče izvornog materijala, ’The Castafiore Emerald’ je dvadeset prvi tom ’The Adventures of Tintin’. Prvobitno je objavlјen između 1961. i 1962. u serializovanom obliku. U priči se Tintin i kapetan Haddock dešavaju u zajednici Cigana koja ih poziva kući. To se dešava baš u trenutku kad čuvena operska pevačica Bianca Castafiore odluči da poseti Tintin-a. Haos zadešava Marlinspike Hall baš kad nestane dragoceni smaragd. Ono što ovu priču razdvaja od ostalih Tintin-ovih priča je da to nije avantura večnog putovanja. Nešto je izolovanije i sadržanije. Stoga je zanimlјiv izbor, u smislu priče, prilagoditi u ogromnoj biblioteci lika.

Ovo nije jedini film o Tintin-u koji je trenutno u izradi. Steven Spielberg je prethodno režirao animirani film zasnovan na franšizi, ’The Adventures of Tintin’ iz 2011. godine. Dovolјno je uspešan, donevši 373 miliona dolara na svetskim blagajnama, da garantuje razvoj nastavka. Ideja je bila da Peter Jackson, slavni ’Lord of the Rings’, stane iza kamere za nastavak. Spielberg je još 2018. godine potvrdio da se projekat još uvek dešava, ali da verovatno neće doći do realizacije bar nekoliko godina. Događaji 2020. nesumnjivo su dodatno zakomplikovali planove koji su možda postojali.

’The Adventures of Tintin’ prvobitno su objavlјene 1926. i trajale su do 1976. Knjige su objavlјene na više od 70 jezika širom sveta, sa više od 200 miliona prodatih primeraka širom sveta. Sve u svemu, Tintin potencijalno ima veliku vrednost kao franšiza. Naročito u doba kada svaki streaming servis i studio traže bilo kakvu moguću konkurentsku prednost koju mogu da steknu u trci za gledanost. Dakle, akcioni film uživo trenutno ima smisla.

Obavezno ćemo vas obaveštavati kako budu dostupni dalјi detalјi o projektu.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila