•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

I Robert Pattinson je bio na audiciji za ulogu u filmu ’Scott Pilgrim vs. the World’

Otkriveno je da je Robert Pattinson bio na audiciji za ulogu Lucas Lee-a u Edgar Wright-ovom filmu ’Scott Pilgrim vs. the World’, uloga koji je na kraju otišla Chrisu Evansu. Film je objavlјen u leto 2010. godine, gde ga je kritika i publika toplo dočekala, osvojivši impresivnu pozitivnu kritiku publike na Rotten Tomatoes. Nažalost, poštovana adaptacija bila je promašaj na blagajnama bioskopa, sakupivši manje novca od njegovog budžeta. Međutim, u godinama nakon objavlјivanja filma, ‘Scott Pilgrim vs. World’ sakupio je strasno praćenje fanova, postajući kultni klasik.

Film, koji je adaptacija serije grafičkih romana Briana Lee O'Malley-a, prati nezaposlenog bas gitaristu po imenu Scott Pilgrim (Michael Cera), koji se nakon susreta i zalјublјivanja u misterioznu devojku po imenu Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead), otkriva da mora da pobedi njenih sedam zlih bivših da bi bio sa njom. Pored Cere i Winstead, film podstiče značajnu glumačku ekipu koja uklјučuje glumce poput Kieran Culkin, Anna Kendrick, Alison Pill, Aubrey Plaza, Brie Larson, Brandon Routh, Jason Schwartzman i Chris Evans. Captain America zvezda igra jednog od Ramoninih bivših po imenu Lucas Lee, filmska zvezda. Sada kada film slavi desetu godišnjicu, što je Wright počastvovao okuplјanjem glumišta za dobrotvorni sto koji je pročitao film, nove informacije o produkciji su izašle na videlo. Jedno takvo otkriće je da je Pattinson očigledno bio na audiciji za ulogu Lucas Leea pre nego što je uloga dodeljena Evansu.

U nedavnom intervjuu, Wright je razgovarao o uzbudlјivom procesu kastinga za ’Scott Pilgrim vs. the World’. Razmišlјajući o Pattinson-ovoj audiciji, Wright je rekao: "I on je to mnogo intenzivno nastupio. Očigledno je da je Robert neverovatan glumac i neko sa kim bih voleo da radim sada. Ali to je bilo sasvim drugačije shvatanje od onoga što je Chris uradio. "Pattinson se pojavio za ulogu nakon snimanja prvog Twilight filma, koji će uskoro postati svetski fenomen.

Iako Pattinson nije izneo ulogu Lucasa, prvi film Twilight je bila njegova ulaznica u svet blockbustera. Nakon njegovog petominutnog filma kao vampira Edvard Cullena, Pattinson je glumio u velikom broju filmova, poput ’Good Time’, ’The King’ i ’The Lighthouse’, gde je njegov performans dobio pozitivnu kritiku od strane kritičara. U stvari, Pattinson-ova karijera upravo dostiže nove visine, glumi u Christopher Nolanovom dugo očekivanog Tenetu i navlačeći ogrtač i kapuljaču kao Batman za Matt Reevesov ’The Batman’.

Poslednjih godina Pattinson se pokazao kao izuzetno talentovan i svestran glumac. Međutim, njegovi talenti ne bi bili odgovarajuće mesto za ulogu Lucas Leea. Evans ima talenat za igranje duhovitih, izrazito harizmatičnih likova, naročito likova iz stripova, a ta veština bila je u celini prikazana uloga, što ga čini idealnim izborom za ulogu. Wrightovo sećanje na Pattinso-ovo ozbilјno čitanje dela olakšava da se primeti da njegova verzija ne bi bila dobro isprepletena sa tonom filma. Iako bi bilo fascinantno videti šta je Pattinson mogao da učini u ulozi, Evansov preokret u ulozi Lucas Leea u filmu ’Scott Pilgrim vs. World’ ostaje savršen performans u filmu ispunjenom do samog vrha.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu