•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

12 interesantnih stvari o Mr. Bean-u – Rowan-u Atkinson-u

Rowan Atkinson (poznatiji kao Mr. Bean) je engleski glumac, komičar i pisac. Rowan Atkinson je rođen 6. januara 1955. godine, a i pored više od 50 glumačkih uloga u svom životopisu, većini sveta će uvek biti najpoznatiji po ulozi neodoljivog, jedinstvenog i sveopšte omiljenog Mr. Bean-a.

Evo 12 najbolјih zanimlјivih činjenica o legendarnom komičaru Mr. Bean-u iliti Rowan-u Atkinson-u:

1. Mr. Bean, evolucija negovornog karaktera:

Rowan Atkinson počeo je da razvija lik koji ne govori više od decenije ranije od njegovog televizijskog debija. On kaže: „Od mene je u prvom terminu na Okfordu zatraženo da napravim skeč u jednodnevnoj emisiji u Oxford Playhouse-u i nikada nisam ništa napisao“, seća se Atkinson u The Story of Mr. Bean, prilogu na Shout! Factory’s The Whole Bean DVD. „Ja ustvari nisam pisac, pa sam jednostavno morao da izmislim nešto od pet minuta u 48 sati. Samo sam stao ispred ogledala i počeo da petlјam sa licem. I ovaj čudan, nadrealan, vrsta negovornog lika je evoluirao“.

2. Samo 14 epizoda gospodina Beana je ikada proizvedeno!

Videli ste tako puno epizoda Mr. Bean na YouTube ili televiziji. Da li biste verovali da je bilo proizvedeno 14 epizoda? Da, to je tačno. Izrodili su, naravno, dva filma, animiranu seriju (koja se vratila na britansku televiziju 2015. godine), video igru i neke knjige, uklјučujući DMr. Bean’s Definitive and Extremely Marvelous Guide to France.

3. Rowan Atkinson i bivši britanski premijer Tony Blair bili su školski drugovi iz škole Durham Choristers:

Kada se pridružio školi, Atkinson je imao jedanaest godina, a Tony Blair dve godine stariji od njega. Prema bivšem direktoru škole, Canon John Grove-u, dva dečaka su bila sasvim suprotna u njihovom ponašanju. Dok je Atkinson bio stidlјiv i držao se za sebe, Blair je bio vrlo otvoren i uzorni učenik koji se dobrovolјno prijavljivao za sve.

4. Poseduje skupe automobile!

On je opsednut automobilima. Vlasnik je mnogih automobila, uklјučujući; Renault 5 GT Turbo, Honda Civic Hybrid, McLaren F1 i Austin Metro da pomenemo samo neke. Evo kratkog pregleda kolekcije automobila Rowan Atkinson-a:

5. Rowan Atkinson je, ko-kreirao i ko-napisao Mr. Bean, britanski sitcom po kome je tako poznat, dok je učio za master diplomu.

6. Rowan Atkinson je bio inspirisan od strane Jacques Tati-a:

Tokom godina Atkinson je više puta citirao francuskog komičara Jacques Tati-a kao jednog od velikih uticaja na Mr. Bean-a. „ Moje zanimanje za fizičku komediju bilo sa otkrivanjem filma Jacques Tati-a pod nazivom Mr. Hulot’s Holiday“, kaže Atkinson u The Story of Bean. „To me je samo pogodilo. Toliko sam mu se divio, jer je bio zaista beskompromisan komičan stav i postavka.

7. Rowan Atkinson misli da je Mr. Bean anarhista:

Atkinson često govori o liku Mr. Bean-a kao o „detetu u telu odraslog čoveka“. A u intervjuu za IGN 2003. godine, nazvao ga je „nekakvim prirodnim anarhistom. Ali u isto vreme, Mr. Bean je vrlo, vrlo samostalan lik, jer je toliko introspektivan i toliko sebičan i samoživ da nema posebne potrebe da na sceni postoji druga osoba koja će ga učiniti smešnim.

8. Rowan Atkinson zaista može da mrda ušima :)

Legendarno pomeranje uha Mr. Bean-a jedna je od osobina koju Atkinson ima zajedničku sa njegovim alter egom na ekranu. Dok je promovisao Mr. Bean’s Holida, ABC-ov David Stratton postavio je „možda najvažnije pitanje u čitavom intervjuu: da li zaista možete da mrdnete ušima?“ Na šta je Atkinson jednostavno odgovorio, „Da, mogu.

9. Mr Bean, brak i supruga:

Krajem 1980-ih on je upoznao BBC-jevu šminkerku Sunetra Sastry. Oženio se njome 1990. Međutim, 2014. podneo je zahtev za razvod.

10. Kreatori Mr. Bean-a nisu mogli da predvide njegov uspeh:

Na pitanje o trajnom apelu Mr. Bean tokom radio intervjua BBC World Service, izvršni producent Peter Bennett-Jones rekao je, „Mislim da niko nije mogao da pretpostavi koliko će to biti uspešno i dugovečno. Doći do 25 godina je izvanredna misao otkako smo prvi put krenuli u emitovanje 1. januara 1990. Mr. Bean je bio veoma dobar prema svima nama, pa svi mi volimo Mr. Bean-a.

11. Mr. White, Mr. Cauliflower!

Ime njegove najpoznatije uloge; Mr. Bean, prvobitno je trebao da bude Mr. White. Promenjen je u Mr. Cauliflower pre nego što je konačno nazvan Mr. Bean.

12. Glumio je sa James Bond-om!

On je veliki obožavatelј James Bond-a, a čak je i igrao sporednu ulogu u filmu ‘Never say Never Again’ 1983. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...