•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

’Scarface Remake’ glasine tvrde da je Michael B. Jordan novi Tony Montana

Počeli su da kruže izveštaji da ’Black Panther’ zvezda, Majkl B. Jordan, je tražen da preuzme glavnu ulogu Tony Montane u ’Scarface’ remake-u. Universal Pictures pokušava da izdejstvuje remake tako omilјenog gangsterskog epa ’Scarface’ skoro deceniju. Nema sumnje da je ideja o remake-u ostavila mnoge lјubitelјe filmova da se češu po glavi i pitaju se zašto, ali, ova glasina bi mogla da odgovori na to pitanje. Bar delimično.

Ikonski nastup Al Pacina kao malog gangstera s velikim snom zauvek je urezan u istoriju kinematografije, sa plakatima njegove verzije Tony Montane predodređenih da ukrašavaju zidove obožavalaca svuda do kraja vremena. Nјegova opaka energija i nemilosrdna odlučnost učinili su Pacinov Scarface jednim od najčudnijih simpatičnih likova koji su ikad okitili srebrni ekran, a Pacinovo izvođenje je nemoguće da se nadvlada.

Dodavanje ’Creed’ zvezde Michael B. Jordana, makar bi obezbedilo da slično talentovani glumac preuzme ulogu, i sposoban da donese njegovu, prepoznatlјivu interpretaciju istog lika. Jordan je njegov talent dokazao ponovo i ponovo u ulogama poput ’Fruitvale Station’, Creed franšize i kao složeni Marvelov zlikovac, Erik Killmonger, u Black Panther 2018. godine. Svakako, on bi bio zanimlјiv izbor da predvodi remake Scarfacea.

Iako Jordanovo učešće u ovom trenutku ostaje glasina, nešto što znamo o remake-u je Call Me By Your Name-ov Luca Guadagnino, pristup materijalu, s tim što je reditelј nedavno pružio uvid u to šta želi da postigne onim što će mnogi shvatiti kao nepotreban remake.

„Istina je da me zanima lik Tony Montane“, rekao je Guadagnino. "On je simptom američkog sna. I mislim da su ovi filmovi napravlјeni prema njihovom vremenu. Moj sopstveni Scarface stiže 40 godina nakon prethodnog. Mislim da važna stvar kod ovih filmova nije činjenica da su bujni i fundamentalni poput onih od Brian De Palme. Važno je znati da je Tony Montana arhetipski lik".

Guadagnino je takođe otkrio još nekoliko detalјa u vezi sa remakom, rekavši da želi da likovi budu aktuelni, a film šokantan. "Važne stvari su:

A. To mora da bude dobro urađeno, scenario mora da bude sjajan - i jeste.

B. Naš Tony Montana mora da bude aktuelan. Ne želim ništa da imitiram.

C. Ovaj film mora da bude šokantan“.

’Rogue One’ zvezda Diego Luna bio je vezan za zvezdu u remakeu Scarface-a prilično dugo, ali na kraju je to propalo. Remake je imao turbulentno vreme iza kulisa i već je prošao nekoliko režisera i scenarija otkako je Universal krenuo ovim dugim putem pokušavajući da ga iznese na veliko platno. ’Training Day’ i ’Suicide Squad’ režiser, David Ayer , bio je predložen za pisanje scenarija još 2011. godine, dok je u jednom trenutku projekat vodio ’Harry Potter’ i ’Fantastic Beasts’ filmadžija David Yates. Od tada su se razni drugi holivudski talenti vezivali i potom napuštali projekat, a lјudi poput Ayera su čak i odlazili, a zatim se kružno vraćali, pre nego što su ponovo otišli.

Sa Guadagnin-om na brodu i Jordan-om koji potencijalno može da prednjači, remake Scarface-a mogao bi da se ispostaviti mnogo više nego nepotreban remake koji su mnogi predvideli.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...