•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sutra, 5. februara u Americi počinje prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca"

Na repertoaru dva bioskopa u Čikagu (AMC River East i Landmarks’s Century Centre Cinema), američkog grada u kojem živi najveći broj Srba, od sutra, 5. februara naći će se ostvarenje „Dara iz Jasenovca“ domaći kandidat za 93. NAGRADU AMERIČKE AKADEMIJE FILMSKE UMETNOSTI I NAUKE – OSKAR.

Atlanta, Dalas, Majami, Hjuston samo su neki od 9 američkih gradova u čijim bioskopskim salama će se od sutra prikazivati film reditelja Predraga Gage Antonijevića i scenaristkinje Nataše Drakulić, a od petka, 12. februara slede ih i ostalih sedam među kojima: Boston, Filadelfija, Pitsburg, Tampa, Detroit, Indianapolis i Sent Luis.

Danima unazad, pred sam početak prikazivanja filma u Americi tamošnji eminentni mediji specijalizovani za filmsku umetnost pozivaju publiku da pogledaju srpski film ističući njegov edukativni karatker i značaj osvetljavanja malo poznatog dela istorije iz period Drugog svetskog rata.

FILM THREAT ističe da se reditelj Predrag Antonijević pridružio dugačkom spisku reditelja koji su pokušali da prikažu užase mnogih logora smrti koji su tokom Drugog svetskog rata zadesili Evropu, a da “Dara iz Jasenovca“ u fokus stavlja logore koje su postavili hrvatski saradnici nacizma s ciljem istrebljenja Srba i antifašista.

„Film je izvrsno snimljen. Svetlost nikada ne plamti, a glumci su fantastično osvetljeni u mračnom okruženju. Mala Dara (Biljana Čekić) nosi na svom melanholičnom licu strahote jedne ere, dok istovremeno treperi čeličnim izrazima koji prenose njenu odlučnost da pomogne svom malom bratu, da preživi logor. Ostatak glumačke ekipe, uključujući Zlatana Vidovića, Anju Stanić Ilić, Sandru Ljubojević kao i mnoge druge, efektno prenosi s jedne strane degradaciju života u logoru, dok s druge volju za životom,“ dodaje se.

BEOGRADSKA PREMIJERA FILMA PLANIRANA JE ZA 22. APRIL

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...