•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Međunarodni bijenale umetničkog dečijeg izraza BUDI raspisao konkurs za radove na temu “Male ludosti – velike mudrosti”

Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i Udruženja građana BUDI, pozvao je sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu od 5 do 15 godina, iz zemlje i inostranstva, da pošalju svoje radove na temu „Male ludosti – velike mudrosti”. Konkurs je otvoren do 31. marta 2021. godine, u kategorijama vizuelne umetnosti, filma i pozorišta, književnosti i ekologije/inovacije/eksperimenta.

Autor/ka i/ili podnosilac prijave na Konkurs 9. BUDI festivala može učestvovati s više radova i u okviru različitih kategorija. Odabrani radovi od strane stručnog žirija biće uvršteni u zvanični program 9. BUDI festivala. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala, koji će biti održan od 15. maja do 15. juna u Pančevu. Opširnije informacije o propozicijama konkursa i načinu podnošenja prijava moguće je pogledati na sajtu Kulturnog centra Pančeva ( http://www.kulturnicentarpanceva.rs/sr/9-budi).

Tema 9. BUDI festivala „Male ludosti – velike mudrosti“, planiranog za proleće 2021. godine, inspirisana je najpoznatijim italijanskim lutkom na svetu - Pinokijem. Karlo Klodi, novinar, poslao je uredniku novina u Rimu nekoliko kratkih epizoda o životu drvenog lutka i njegovim malim ludostima. Po objavljivanju 1881. godine, avanture Pinokija su pridobile simpatije mališana i postigle veliki uspeh. Kasnije je ovaj lik pretočen i u filmove, crtane filmove i predstave, stripove, knjige, ilustracije i stekao je planetarnu popularnost. Inspirisao je i generacije budućih umetnika, a festival BUDI, 140 godina od njegovog rođenja, da odabere Italiju kao zemlju gosta domaćina predstojećeg festivala, u saradnji sa Ambasadom Italije i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.

Bijenale umetničkog dečjeg izraza BUDI je međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi festivala su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila