•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Many Saints Of Newark - 8 stvari koje znamo o The Sopranos Prequel filmu

Pre više od 13 godina, The Sopranos su emitovali poslednju epizodu na HBO-u. O poslednjem satu prestižne serije oštro se raspravlјalo, ali to nije umanjilo vrednost hvalјenoj seriji i njenoj postojanosti u pop kulturi. Čak i nakon više od jedne decenije što su završeni, The Sopranos ostaju jedna od najčešće diskutovanih i najslavnijih serija u američkoj istoriji i nije iznenađujuće znati da je tvorac David Chase odlučio da se vrati na njegovo volјeno delo. Ali umesto da nastavimo priču Tony-a Soprano-a, The Many Saints of Newark, predstojeći prequel film obožavane serije, vratiće nas u šezdesete godine prošlog veka kako bismo istražili kinematografsko poreklo naših kriminalnih likova.

Očekivanja su sigurno velika, i mnoštvo fanova Sopranos-a uskoro će dobiti priliku da sami pogledaju film kada su u pitanju bioskopi i HBO Max kasnije ove godine. Ali u međuvremenu znamo nekoliko činjenica o predstojećem filmu, koje ćemo sada podeliti sa vama. Evo šta znamo o The Many Saints of Newark.

The Many Saints Of Newark je dugometražni prequel HBO-ovih Sopranos-a, smešten u 1960-te

Iako je serija poznata po naglom odlasku, to je takođe definitivan kraj priče. Iako postoje putevi za istraživanje ili priče koje bi mogle da se prate na način koji podseća na El Camino iz Breaking Bad-a od pre par godina, David Chase je insistirao da je jedini način da se vrati The Sopranos-ima vraćanje unazad, a ne napred.

Konkretno, scenarista predstojećeg filma vratiće priču u šezdesete i pratiti Tony Soprano-a tokom njegovih kasnih tinejdžerskih godina ili ranih 20-ih, pre nego što je postao poznati kriminalac i nezadovolјan porodični čovek kojeg smo viđali tokom čitave serije. Svakako, mnogi gledaoci bi želeli da znaju kako je Tony Soprano postao čovek koga poznajemo u seriji, ali to možda nije središnji deo priče.

Glumačka ekipa uključuje i Michael Gandolfini-a, sina James Gandolfini-a, u ulozi Tony-a Soprano-a

Nažalost, James Gandolfini više nije sa nama. Filmski i televizijski glumac imao je samo 51 godinu kada je preminuo nakon iznenadnog srčanog udara, ostavivši svet sa decenijama sjajnih performansa koje nikada neće biti realizovane. Bio je neizmeran talenat, sposoban da bude nežan ili grub, hladan ili pristupačan, i da ga poznajete samo kao Tony Soprano koji vam krade ostale izvanredne nastupe tokom impresivne i izdržlјive karijere. Svakako je teško znati ko bi mogao da usmeri glumčeve neverovatne performanse, posebno tokom ranih godina lika. Ali dirlјivom odlukom odlučeno je da Michael Gandolfini, sin pokojnog glumca, preuzme ulogu najpoznatijeg lika njegovog oca u ovom prekuelu.

S obzirom na to da se Michael Gandolfini još uvek uspostavlјa kao glumac, još uvek nismo upoznati sa tim šta on može da uradi kao izvođač, posebno kao ovaj lik. Ali to je sigurno jedan aspekt filma koji smo vrlo radoznali da vidimo i sami da otkrijemo.

Michael Gandolfini je gledao The Sopranos po prvi put da bi se pripremio za ovu ulogu

Rođen 1999. godine, Michael Gandolfini došao je na ovaj svet iste godine kada su The Sopranos prvi put emitovani na televiziji. Uzimajući u obzir grafički materijal u seriji, logično je da tokom njegovih formativnih godina nije bio izložen seriji. Ali kada je njegov otac preminuo, bilo mu je razumlјivo teško da gleda najpoznatiji nastup njegovog oca. To je nešto što je sin na kraju odlagao godinama pre nego što je konačno dobio ulogu u ovom novom filmu.

Kada mu se pružila prilika da obuče očeve cipele i odigra ovu ulogu, znao je da treba konačno da pogleda seriju i prouči performanse njegovog pokojnog oca. Kao što je govorio u intervjuu, mladi Gandolfini počeo je da se bavi glumom nakon očeve smrti, kao način lečenja, i naučio je da voli zanat i koristi ga kao katarzičan način da pronađe jasnoću. Svakako je ovo izvođenje moralo da bude duboko lično i zadovolјstvo za mladog glumca u usponu.

Očekuje se da će Alessandro Nivola glumiti centralnog lika kao Dickie Moltisanti, Christopher-ov otac

Dok će Michael Gandolfini-ev mladi Tony Soprano uveliko učestvovati u The Many Saints of Newark priči, Alessandro Nivola je u intervjuu otkrio da je on zapravo u „centralnoj ulozi“ kao Dickie Moltisanti, tj. Otac Christopher-a (Michael Imperioli). Nivola-in lik se pominje tokom HBO-ove serije, ali nije nikada viđen otkad je lik umro dok je Christopher bio novorođenče 1970-ih. Poznato je da je Dickie Moltisanti bio vojnik i zavisnik, mada će biti zanimlјivo videti kako se njegova priča odnosi na sveobuhvatni narativ pre The Sopranos i kako je njegovih poslednjih nekoliko godina bilo povezano sa Tony Soprano-om.

David Chase je uvek poznat da ide u pravcu koji ne biste očekivali, što je vidlјivo iz finala serije The Sopranos. Nadamo se da se odluka da se manje usredsredimo na mladog Tony Soprano-a, a više na žive godine Dickie Moltisanti-a, pokazuje vrednom.

Vera Farmiga, Ray Liotta, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal i Corey Stoll takođe su u In The Many Saints Of Newark glumačkoj ekipi

Pored glumaca Alessandro Nivola-e i Michael Gandolfini-a, u The Many Saints of Newark naći će se i sporedni talenti Vera Farmiga, Ray Liotta, Leslie Odom Jr., Jon Bernthal i Corey Stoll. To je izvanredna glumačka ekipa, ali kada snimate film postavljen u svetu The Sopranos-a, možete da očekujete da se u njemu pojave neki glavni igrači. Pored toga, u ovom filmu će se predstaviti i Billy Magnussen, John Magaro i Joey Diaz, da nabrojimo samo neke. Takođe se ne bismo iznenadili ako postoji nekoliko dodatnih cameo-a koji će biti otkriveni nakon predstojećeg objavljivanja filma.

The Many Saints Of Newark smešteni su u eksplozivnu eru nemira u Newark-u, izazivajući svemoćnu DiMeo kriminalnu porodicu

Iako detalјi ostaju ograničeni kada je reč o zapletu ovog prequel-a, najavlјeno je da će The Many Saints of Newark biti usredsređeni oko ere Newark-ovih nereda, gde su afričko-američka i italijansko-američka zajednica često bile u sukobu i tamo je bilo opasno rivalstvo. Tokom radnje filma gledamo kako ovi suparnički gangsteri počinju da se uzdižu i izazivaju svemoćnu kriminalnu porodicu DiMeo, koja ima kontrolu nad gradom. Odatle ćemo pratiti različite ličnosti povezane sa njima, uklјučujući mladog Tony Soprano-a.

Zvuči kao obećavajući povratak u The Sopranos svet. Nadamo se da se The Many Saints of Newark poklapa sa nepresušnom snagom serije. Ali nećemo još dugo da čekamo.

Nije iznenađujuće, The Sopranos Prequel film je ocenjen sa R

Kao jedna od prvih serija koje su obavezne za gledanje u istoriji pretplatničkih televizija, The Sopranos su postali pokretač razgovora ne samo zbog njenog izvrsnog pisanja, režiranja i performansa, već i zbog sloboda koje su im pružene u službi HBO-a. Likovi su mogli da se zakunu, seksaju, ubiju bez milosti i ponašaju se na druge načine koji su često smatrani previše nepristojnim za redovnu televiziju. Stoga ne treba da čudi što The Many Saints of Newark, kinematografski nastavak HBO serije, takođe ima R-rejting. MPAA ga je smatrala takvim zbog „snažnog nasilјa, sveprisutnog jezika, seksualnog sadržaja i neke golotinje“. U osnovi, sve što biste očekivali da vidite u epizodi Soprano-a. Neke stvari nikada ne bi smele da se menjaju.

The Many Saints Of Newark biće premijerno prikazan u bioskopima i na HBO Maxu 24. septembra

Prethodno, The Many Saints of Newark trebalo je da debituje u bioskopima širom sveta 25. septembra 2020. Međutim, pandemija COVID-19 odložila je objavlјivanje filma do 12. marta 2021. Ubrzo nakon toga najavlјeno je da će ovaj film biti jedan od mnogih naslova Warner Bros.-a koji treba da budu objavlјeni u bioskopima i na HBO Max-u istog dana. Ali pre nekoliko nedelјa, ovaj Sopranov prequel ponovo je odložen za 24. septembar, punih godinu dana nakon prvobitnog datuma izlaska, pošto je studio shvatio da bi The Many Saints of Newark mogao da bude potencijalni kandidat za nagrade s obzirom na prestiž nagrada koje je osvojila originalna serija.

Svakako, to je dobar znak samopouzdanja, mada to znači da će fanovi morati da čekaju duže da vide konačan proizvod. Ali čak i ako pandemija sprečava neke gledaoce filmova da krenu u bioskope, oni mogu da gledaju The Many Saints of Newark sigurno iz udobnosti njihovih dnevnih soba.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...