•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nominacije za nagradu Oskar Diznijevoj i Piksarovoj animaciji "Duša"

Dugoiščekivana sinhronizovana animacija Dizni i Pixar studija "DUŠA" (Soul) koja će se U DOMAĆIM BIOSKOPIMA naći od 4. MARTA nominovana je u 2 kategorije za nagradu Oskar: Za vizualne efekte i Za najbolju originalnu muzičku partituru.

Uži izbor nominovanih filmova za 93. nagradu Oskar objavljen je sinoć, a animirani filmovi takođe su izdvojeni kao deo tradicije izbora za dodelu prestižne američke nagrade.

Priča prati učitelja muzike koji dobija retku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu baš kada ga jedan nesmotren korak odvodi u neobično okruženje gde nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interese pre nego što se pojave i dođu na Zemlju, a u sinhronizaciji PRVOG DIZNIJEVOG FILMA OVE GODINE učestvovali su domaći glumci: Hadži Nenad Maričić, Jelena Trkljua, Milena Predić, Jovana Jelovac Cavnić i drugi.

Veoma aktuelna glumica Jovana Jelovac Cavnić ističe zadovoljstvo što je deo ekipe koja je pozajmila glas u filma DUŠA:

"Iako ovo nije prvi Diznijev projekat u kom učestvujem, smatram se veoma počastvovanom jer mislim da je ovo jedan od najznačajnijih i najuspešnijih Dizvijevih projekata. Snažan, emotivan, sa životnim lekcijama i porukama, ovaj film će svakog podstaći da se preispita i podseti šta je to smisao života. Ovaj film će nam doneti samospoznaju i pozitivne promene. Po čemu želimo da nas pamte, ko smo mi zapravo, čemu težimo, šta nas to čini živim, samo su neka od pitanja koja se nameću dok pratimo radnju ovog sjajnog animiranog ostvarenja".

Učitelju muzike kome u originalnoj verziji glas pozajmljuje muzičar i glumac Džejmi Foks, u domaćoj izvedbi glas pozajmljuje Hadži Nenad Maričić koji ne skriva da je veoma sam ponosan na to, jer je u pitanju Diznijev film koji nam ovog puta donosi nešto zaista, sasvim drugačije.
"Dok sam davao glas tom džez muzičaru iščekivao sam sa nestrpljenjem kako će se njegova sudbina završiti. I stariji i mlađi biće veoma dirnuti porukom koju šalje ova priča, a ona rekao bih ovako glasi: Ne čekaj da ti život nudi šanse. Stvaraj ih sam... jer život je divan, ali brzo prolazi“.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...