•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Clueless (1995)

“Clueless” je američka komedija iz 1995. godine, koja je donekle zasnovana na romanu “Emma” Jane Austen iz 1815. godine. Radnja je smeštena Beverly Hills-u i u obližnjoj srednjoj školi. Scenario i režiju filma je uradila Amy Heckerling, a producent je bio Scott Rudin. Premijera filma je bila u Americi 19. jula 1995. godine. Nakon filma, usledio je televizijski šou program i nekoliko knjiga.

Radnja govori o Cher Horowitz (Alicia Silverstone) koja je zgodna, ali i jako površna tinejdžerka. Ona je jako stidljiva i bogata i u vrhu je elite u školi. Jako je srećna, ali i opsednuta modom. Živi u ogromnoj kući na Beverly Hills-u, sa svojim ocem (Dan Hedaya), dok joj je majka odavno umrla, pošto je podlegla ranama nakon liposukcije. Cher-ina najbolja drugarica je Dionne Davenport (Stacey Dash), koja je takođe jako bogata i lepa.Ovo je svet bezbrižnih i veselih tinejdžera, opsednutih modom i trošenjem para svojih bogatih roditelja. Ipak, imaj ako puno zanimljivih scena i komičnih situacija koje svakako privlače pažnju gledalaca.

U filmu se pojavljuje i Josh Lucas (Paul Rudd) koji je sin bivše devojke Cher-inog oca, koji je u poseti tokom raspusta. Josh i Cher se stalno raspravljaju, ali bez ikakve zlobe, sve njihove svađe su na neki način površne: on je zadirkuje da je sebična, ponosna i površna, a jedina putanja koju zna je ona prema šoping centru.

Radnja filma dalje uvodi i Cher-inog idealnog mladića – Christian-a (Justin Walker), koji je isto tako jako bogat, ali se ispostavlja da je njegov neobičan smisao za oblačenje posledica toga što je on gej.

Cher pada na vozačkom ispitu, oseća se sasvim bespomoćno i “pogubljeno”, ali i stalno razmišlja o Josh-u, koga je pokušala da spoji sa devojkom Tai, koju je želela da upristoji i ulepša. Otkriva se da je Cher u stvari zaljubljena u Josh-a i da je on pravi mladić za nju, da je bez potrebe razmišljala o drugima i da su oni svi bili pogrešan izbor.

Film je odlična komedija, sa mnoštvom preokreta i komičnih situacija, koje na najbolji način opisuju dileme bogatih tinejdžera i njihova interesovanja. Ko nije odgledao, neka to obavezno učini, sigurno će ga pogledati još nekoliko puta nakon toga.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija, drama
Godina:1995
Reziser:Amy Heckerling
Scenario:Amy Heckerling
Uloge:Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy
Uzrast:PG-13
Award:6 osvojenih, 8 nominacija
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.cluelessondvd.com
Jezik:engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...