•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

„DARA IZ JASENOVCA“ OD 12. MARTA KRASIĆE REPERTOARE NJUJORŠKIH BIOSKOPA

Posle skoro godinu dana, bioskopi u Njujorku spremni su za publiku koja, iako u ograničenim kapacitetima broja mesta u salama, nestrpljivo očekuje da najnovija filmska ostvarenja pogleda na velikom platnu. U red najiščekivanijih uvrstila se i naša „Dara iz Jasenovca“ reditelja Predraga Antonijevića, film koji je nedavno preko malih ekrana prikazan i domaćoj filmskoj publici, naišavši na najpozitvnije kritike i ogroman odjek u gledanosti širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Naime, Dara će već od petka 12. marta postati deo repertoara dva velika njujorška bioskopa: „AMC Empire“ i „Village East by Angelika“.

Istorijska drama koja opisuje i na maestralno umetnički i edukativan način oživljava zaboravljeni period srpske istorije, krasiće veliko platno američkih bioskopa uz najnovije i dugoočekivane naslove tamošnje produkcije kao što su akcija Kristofera Nolana "Tenet", zatim "Minari", "Zemlja nomada", satira "Obećavajuća mlada žena", ali i film "Otac" sa Entonijem Hopkinsom.

Podsetimo, film se osvrće na period 1942 godine, kada posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima. Među njima je i dvanaestogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru smrti učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata u neljudskim uslovima gde deca svakodnevno umiru od bolesti i gladi i gde ih surovo ubijaju. Priča „Dara iz Jasenovca“ je prikaz sudbine samo jednog deteta Kozare za hiljade i hiljade nikad saznatih i u stvarnosti tragičnijih sudbina.

Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Biljana Čekić, Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić dok glumačku ekipu iz Srbije čine Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...