•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Don't Be Afraid of the Dark (2011)

“Don't Be Afraid of the Dark” je američki horor iz 2011. godine za koji su scenario napisali  Matthew Robbins i Guillermo del Toro, a režirao ga je strip-umetnik Troy Nixey and filmed. Glumačku ekipu filma čune: Guy Pearce, Katie Holmes i Bailee Madison, u ulogama oca, njegove kćerke i njegove devojke. Radnja filma govori o tome kako se oni sele u kuću iz 19. tog veka, u kome jako povučena kćerka postaje svedok tome da zlonamerni lemuri izlaze iz rupe sa pepelom u podrumu kuće. Ovo je rimejk ABC-jevog televizijskog horora pod istim naslovom “Don’t Be Afraid of the Dark”.

U prošlosti, na ovom imanju je lord njegov vlasnik na silu odveo služavku u podrum gde ju je ubio čekićem. Tada je izvadio njene zube i ponudio ih misterioznim stvorenjima u rupi sa pepelom na starom ognjištu. Međutim, stvorenja su tražila zube dece. Ovaj bogataš ih je preklinjao da mu vrate kidnapovanog sina, ali ga ova stvorenja ulače u rupu sa pepelom.
U sadašnjosti, osmogodišnja Sally Hurst dolazi sa svojim ocem Alex-om i njegovom ljubavnicom Kim, na ovaj posed. Sally je depresivna zato što je majka dozvolila da se o njoj stara otac. Već prve noći koju su oni provodili u kući, melodičan zvuk iz je probudio stvorenja iz rupe sa pepelom. Već sledećeg dana, Sally pronalazi sakrivenu rupu. Mr. Harris, jedan od radnika koji popravlja kuću je upozorava da se kloni podruma, ali je ona privučena dozivanjima misterioznih glasova.

Sally otvara ložište da bi srela stvorenja  i prolnalazi jedan od zuba stare kućne pomoćnice. Stovrenja postaju pakosna, kradu Alex-ov brijač i uništavaju Kim-inu garderobu. Alex odmah za sve to krivi Sally i pronalazi srebrni novčić iz 19. veka ispod njenog jastuka, kada je zub nestao. Alex i Kim odlaze u grad na poslovni put i Sally se prikrada u podrum da priča sa stvorenjima, ali Harris je udaljava i pokušava da ukrade ložište. Ova stvorenja izlaze i brutalno ga ranjavaju sa njegovim alatom, tako da je on hospitalizovan. Sally-ni susreti sa čudnim stvorenjima zabrinjavaju njenog oca Alex-a koji zove terapeuta da razgovara sa njom, a on mu crta grubu skicu jednog od stvorenja koja su je napala ipod čaršava.

Kim posećuje Harris-a u bolnici, a on joj govori da pronađe neobjavljenu sliku starog lorda koji je nekada bio vlasnik kuće. Ona odlazi u lokalnu biblioteku, gde joj bibliotekar  otkriva da je jedan od crteža sa stvorenjem koje je opisano kao “Zubić Vila”. Ova stvorenja često pretvaraju ljude u jednog od njih. Kim užurbano odlazi kući gde je Sally napadnuta od strane jednog od ovih stvorenja, a glavni goblin se transformiše u starod lorda , Blackwood-a, koji najavljuje da će stvorenja pretvoriti Sally u jednog od njih. Kim pronalazi jednu neotkrivenu sliku lorda Blackwood-a u podrumu, pa je jasno da je njegov kidnapovan sin zapravo bio otet od strane ovih stvorenja. Alex konačno shvata šta se desilo Sally, dok je ona zarobljena u biblioteci, pa nekako uspeva da otera ova stvorenja blicem kamere koji ih plaši.  

Alex i Kim napuštaju kuću sa Sally, ali stvorenja ih presriću, otimaju Sally i odvode u podrum da je transformišu. Kim im se suprotstavlja i nekako oslobađa Sally. Stvorenja odvlače Kim u rupu, a Sally se bori sa glavnim od stvorenja. Alex stiže baš kada Kim nestane, a otac i kćerka žale za gubitkom. Kasnije se oboje vraćaju da u napuštenom dvorcu ostave sliku Kim, ali je dašak vetra oduva u jazbinu ovih stvorenja, gde je transformisana Kim sluša stvorenja koja je ubeđuju da zaboravi Sally i da čeka druge koji će doći, tvrdeći da oni imaju “sve vreme sveta”. 

 

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:fantazija, horor, triler
Godina:2011
Reziser:Troy Nixey
Scenario:Guillermo del Toro
Uloge:Katie Holmes, Guy Pearce, Bailee Madison
Uzrast:R
Box office:287
Studio:Miramax Films
Zemlja:United States
Website:www.dontbeafraidofthedark.com/
Jezik:engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...