•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Održan performans Svetlane Ninković „Tren u tak” u Bioskopu Balkan

U petak, 4. juna u održan je performans „Tren u tak” slikarke Svetlane Nikolić u Bioskopu Balkan. Ova umetnica je za performans iskoristila 100 svojih slika, istog formata, kako bi nas uvela u doživljaj trenutka.

Svetlana Ninković je o ideji za performans rekla: „Kad sam bila mala, jako sam volela da se igram s dominama i da pravim taj domino efekat. Dok sam radila dve samostojeće slike za klijentkinju, sve se samo nadovezalo. Ovo su moje velike domine”. Motivacija se rodila i iz razmišljanja o fotografijama na društvenim mrežama, odnosno o trenucima koji nisu dovoljno osvešćeni dok se dešavaju: ”Hajde da se potrudim da osvestim svaki momenat. Svaki trenutak. Kakav god da je, samo da sam u njemu. Ne znam šta će biti sutra, sutra za mene ne postoji. Bitno mi je da sam tu gde jesam, osvešćena”. O odnosu performansa i njenog slikarskog rada kaže: „Nisam mala izložbu tri godine zato što sam htela sve da podignem na viši nivo. Hoću da bude drugačije, da iznenadim sebe i publiku. Bitno mi je da im dam nešto više, da bude skroz neočekivano“.

Ksenija Samardžija, kustoskinja i direktorka Fondacije Saša Marčeta, o delu Svetlane Ninković je pisala: „Iz nemira koji teži uređenosti nastaje i poslednja serija Svetlaninih radova. Povezana idejom o trenutku koja se razvija iz potrebe da se razume i osvesti momenat u kojem jesmo, upravo sada, i ovde, Ninković uspeva da narativ inkorporira u sam proces prezentacije. Stvarajući zaplet – dinamiku odnosa između posmatrača i rada, ona istupa samouvereno iz pozicije slikara i uvodi nas u precizno osmišljen i planiran čin”.

Svetlana Ninković rođena je 1982. u Beogradu, a diplomirala je 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku. Članica je udruženja „Likovni krug“. Izlagala je na 20 samostalnih i oko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je na velikom broju likovnih kolonija i susreta.

Foto: Bojana Janjić
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...