•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Starship Troopers (1997)

„Starship Troopers“ je američki vojni i naučno – fantastični film iz 1997. godine, za koji je scenario napisao Edward Neumeier, a režiser je Paul Verhoeven. Ovo je nalik na romanu „Starship Troopers“ Robert-a A. Heinlein-a.

Priča govori o mladom vojniku Johnny-ju Rico-u i njegovim podvizima u mobilnoj pešadiji, koja je vojna jedinica budućnosti. Njegova vojna karijera napreduje od regruta ka samom vrhu hijerarhije, gde će se konačno boriti u ratu protiv stvorenja koja su poznata kao „Bugs“.

Film „Starship Troopers“ je bio nominovan za Oskara za Najbolje vizuelne efekte na 70. dodeli ovih nagrada 1998. godine.

Godina je 2319.,a ljudska bića su postala deo svemirske Federacije i susreću se sa ratobornom vrstom ogromnih insekata po imenu „Arachnids“ ili „Bugs“, čija je domovina udaljena planeta Klendathu i koja se suprotstavljaju ljudima zato što žele da preuzmu njihovu planetu. U Federaciji, građansko pravo se ne dobija po rođenju, to je samo privilegija koja je zagarantovana onima koji će služiti vojsku ili reskirati svoje živote za bolje ljudsko društvo. Građanima su garantovane brojne privilegije, koje oni koji nisu građani nemaju.

Sportista John „Johnny“ Rico (Casper Van Dien), njegova devojka Carmen Ibanez (Denise Richards) i njihov najbolji prijatelj Carl Jenkins (Neil Patrick Harris) idu u srednju školu u Buenos Aires-u. Posle maturiranja svi oni odlučuju da krenu u vojnu službu. Carmen postaje pilot zajendo sa Carl-om, dok Rico, koji je slabiji učenik, odlazi u pešadiju da bi video Carmen.

Dolazi do rata, nastaje katastrofa, brojne su žrtve i u floti i u pešadiji. Rico-va jedinica je gotovo uništena, a on je ranjen i greškom obeležen kao da je mrtav.

On se pridružuje jedinici „Roughnecks“ u njihovoj misiji na planeti, a flota se bori sa napadom neprijatleja. Carmen-in brod je gotovo uništen. Rico odlazi da je spase, pošto je ranjena.
Susreću se sa glavnom bubom, a Rico zastrašuje bube malom nuklearnom bombom, koja im dozvoljava da odvedu Carmen.

Carl čestita Rico-u i govori njemu i Carmen da će ljudi uskoro slaviti zato što vojna služba može da proučava uhvaćenu glavnu bubu – neprijatelja.

Starship Troopers je pravi filmski klasik i ne verujemo da postoji ljubitelj SF žanra koji ovaj film nije barem jednom pogledao. Kasnije su izašla dva nastavka koja nisu postigla uspeh originala, a očekuje se i četvrti deo u narednom periodu.

Žanr:akcija, avantura, naučna - fantastika
Godina:1997
Reziser:Paul Verhoeven
Scenario:Edward Neumeier
Uloge:Casper Van Dien, Denise Richards, Dina Meyer
Uzrast:R
Award:nominovan za Oskara
Studio:TriStar Pictures
Zemlja:United States
Website:www.starshiptroopers.net/
Jezik:engleski
Trajanje:129 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...