•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Potpisan sporazum o saradnji Filmskog centra Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije

Filmski centar Srbije i Ministarstvo odbrane Republike Srbije potpisali su sporazum o saradnji, sa ciljem razmene iskustava, sprovođenja zajedničkih aktivnosti edukacije i promocije kinematografskih dela nastalih pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije i Ministarstva odbrane, poslova i zadataka iz oblasti kinematografije, i opštih pitanja od značaja za razvoj domaće kinematografije.

Ovim sporazumom se projektima podržanim od strane Filmskog centra Srbije olakšava pristup i korišćenje dobara Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a koja su neophodna za njihovu realizaciju. Filmski centar Srbije će razmatrati zahteve za korišćenje dobara Ministarstva odbrane, i potom ih prosleđivati ovom ministarstvu na odlučivanje.

Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, povodom potpisivanja sporazuma sa Ministarstvom odbrane je rekao: “Ovim sporazumom će biti pojednostavljene procedure i ubrzano angažovanje resursa Ministarstva odbrane. To je od izuzetnog značaja za produkcijske kuće i autore kinematografskih dela, koji će moći da računaju na racionalizaciju svojih aktivnosti i brže snimanje. Sa druge strane, sporazum će garantovati i racionalnu upotrebu resursa Ministarstva, tako da će obe strane biti na dobitku”.

Matić je podsetio i na prethodno potpisan protokol sa Srpskom pravoslavnom crkvom: “Filmski centar Srbije aktivno razmišlja o potrebama srpske kinematografije. Mi smo prepoznali potrebu za jasno definisanom saradnjom sa značajnim institucijama u srpskom društvu, što će pomoći da se lakše pristupi realizaciji filmova koji zahtevaju pristup specifičnim institucionalnim resursima”.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...