•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hitman's Wife's Bodyguard (2021)

Posle više od godinu dana pandemije i naredbi da ostanete kod kuće, publika je nestrplјiva da poseti bioskope i ponovo se okupi u mračnoj sobi sa velikim ekranom i moćnim zvukom koji je veći od života. Kako se bioskopi polako otvaraju svuda u svetu, studiji radosno objavlјuju naslove u pripremi za, nada se, profitabilno i uzbudlјivo veliko letnje predstavlјanje. Da li će „Hitman Wife’s Bodyguard“ pokrenuti akciju?

U filmu iz 2017. godine, „The Hitman's Bodyguard“, glavnu ulogu igra Michael Bryce (Ryan Reynolds), trostruki AAA agent za zaštitu ljudi čija je reputacija uništena nakon bolno neuspešne misije sa uglednim japanskim klijentom. Nakon propale misije degradiran je u drugorazrednog telohranitelјa za iznajmlјivanje i prihvata ponudu Interpola da isprati međunarodnog atentatora Darius-a Kincaid-a (Samuel L. Jackson) iz Mančestera u Hag. Neusklađeni dvojac bio je primoran da ostavi po strani njihovo inaćenje, sa komično akcijski vođenim rezultatima. Međutim, sa njegovom volјenom Sonia (Salma Hayek) koja je sada iza rešetaka, Kincaid je bio spreman da učini sve za njeno oslobađanje, čak iako je to značilo da rizikuje njegov sopstveni život.

Na početku filma Bryce i dalјe razmišlјa o gubitku njegovog triple-A statusa, a njegov terapeut (urnebesno je portretiše Caroline Goodall) podstiče ga da skloni oružje i ode na miran i tih italijanski odmor na Capri. Dok kantri soundtrack svira u pozadini, postalo je očigledno da će njegov odmor biti kratkog veka kada se Sonia pojaviu sred pucnjave, tražeći od Michael-a da pomogne u spašavanju Darius-a. Nakon nekoliko komičnih akcionih scena, u priču se uključuje i agent Interpola Bobby (Frank Grillo) koji prisilјava trojku da uđe u trag uređaju koji poseduje zločinac po imenu Aristotel (Antonio Banderas), koji želi da čitavu Evropu stavi u zatamnjenje kao osvetu za sankcije koje EU želji da uvede grčkoj ekonomiji.

Ne baš tako ozbiljni kao hit-franšize poput onih o Ethan-u Hunt-u (Nemoguća misije) ili James Bond-u, "Hitman's Wife’s Bodyguard" uspeva da se podsmeva celoj ovoj međunarodnoj špijunskoj / hitman premisi, koristeći šarm tri omilјenije holivudske zvezde: Hayek, Jackson i Reynolds. Svi su neizmerno nadareni za vođenje farse na sasvim novi nivo i duhoviti dijalozi zvuči više kao da su improvizovani nego da su po scenariju.

Reynolds još jednom dokazuje zašto napreduje u satiričnim akcijskim trilerima sa istim komičnom bravurama koja su dugogodišnje karijere dale Will-u Ferrell-u, Adam Sandler-u ili Ben Stiller-u. Jackson je neopevana kinematografska legenda čije vlasništvo nad psovkama do te mere da zvuči kao potpuno drugačiji jezik prepun sa malo šećera i začina je uvek zabavno bez obzira na film i žanr. Međutim, prava je poslastica gledanja ujedinjenja na ekranu između Banderas-a i Hayek-ove. Posle više od 20 godina, njihova hemija je i dalјe jednako opiplјiva i uzbudlјiva kao u filmu Robert Rodriguez-a "Desperado". Mogao je i da se čitav film vrti oko njihove ljubavne priče.

Hayek-in lik Sonie je potpuno nezavistan i ume da se sama izbori u svetu muškaraca, pri čemu u potpunosti u akcionim scenama parira momcima. Jednostavno željno isčekujete svaku sledeću njenu scenu u filmu.

Zanimljiv detalj u filmu je da Morgan Freeman bude Bryce-ov otac (nagrađivani telohranitelј, uzor Brycu). Nestanak pozitivne očinske sredine i atmosfera u novim akcionim scenama je takođe histerična. Tu je i nekoliko pametnih podsećanja na scene iz originala, npr. sa parom koji je okružen monahinjama, Sonia-ina upotreba reči „cucaracha“ koja se odnosi na Darius-a, meci koji lete svake dve sekunde, i Lionel Richie hit pesma "Hello" kao tematska pesma za ubicu i njegovu ženu. Pomenimo i da se naš popularni i poznati glumac Dragan Mićanović poljavljuje u zanimljivoj ulozi, ali nažalost nasuprot ludoj trojci.

U režiji Patrick Hughes-a, ova špijunsku avanturu iz stripa, sjajno je snimio Terry Stacey i sa oštrim zapletima i dijalozima za koje su zaslužni Tom O'Connor, Brandon Murphy i Phillip Murphy. Ukretko, u pitanju je odlična akciona komedija u kojoj ima krvi na svakom koraku, hiljade metkova koji lete u svim pravcima i velike holivudske zvezde.

Stvarno je vreme za letnju sezonu filmova!

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2021
Reziser:Patrick Hughes
Scenario:Tom O'Connor, Brandon Murphy
Uloge:Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek
Uzrast:NC-17
Studio:Millennium Media, Summit Entertainment, Above the Line Set Assistance & Security
Zemlja:United States
Website:www.lionsgatepublicity.com/theatrical/the-hitmans-wifes-bodyguard
Jezik:engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....