•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tamara Dragičević lice u fokusu 4. Ravno Selo Film Festivala

“Selo ostaje izvor koji neiscrpno teče i rađa najbolje među nama.”

Naša mlada glumaca Tamara Dragičević ove godine će biti “lice u fokusu” Ravno Selo Međunarodnog festivala debitantskog filma.Tamara će svečano otvoriti festival i biti počasni gost prve večeri festivala 1. jula. Tamara Dragičević je ovim povodom izjavila: “Jednostavnost je savršenstvo koje se teško dostiže, reči su našeg nobelovca. Veliki gradovi nude velike mogućnosti i usput i velike zablude, često nas odvoje od te tako proste, životno iskrene i teško dostižne jednostavnosti. Nigde drugde tako iskreno nećete dobiti potvrdu svojih kvaliteta ili osudu svoje osrednjosti, kao što će to biti u malom mestu. Nigde drugde ljudi neće više ceniti dobro, i manje obracati pažnju na loše nego li u manjem mestu. Kultura je izvorno najbolje radjala tamo gde je imala najoštrije sudije, i baš zato je na ovakvim mestima iznedrila one koji za osrednjost ne znaju, koji su ili za to rodjeni ili se time ne bave. Selo je bilo i ostaće izvor koji neiscrpno teče i radja najbolje medju nama, te stoga ovakvi festivali moraju ne samo biti prepoznati, već i sa pažnjom praćeni i podržani. Moj doprinos ovom festivalu ne držim samo kao čast, već i kao privilegiju.”

Čertvrti po redu Ravno Selo Film Festival svečano će biti otvoren 1. jula, koncertom filmske muzike na kom će glumce i pevače pratiti Novosadska filharmonija kojom će dirigovati Mikica Jevtić u direktnom prenosu na kanalu Radio Televizije Vojvodine. Nakon koncerta sledi projekcija ruskog filma “Superdeep” Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi, koja će biti i gošća festivala te večeri.

Marko Čkonjević, umetnički direktor festivala ovim povodom je izjavio: ”Ostajemo verni tradiciji festivala da se festival otvara koncertom filmske muzike. Naše izvođače će pratiti Vojvođanska filharmonija pod dirigentskom palicom maesta Mikice Jevtića. Izvođači poznatih filmskih numera biće prvakinja beogradske opere Sanja Kerkez, glumice Danica Maksimović, Vanja Milačić i Srna Đenadić, kao i Ravnoselac Luka Maraš. Specijalni gost koncerta je američki glumac Adam Devenport, koji se nedavno doselio u Srbiju, američkoj publici poznat posebno po zapaženim nastupima u Kargeni holu i na Brodveju. Celo ovogodišnje izdanje festivala je način na koji ćemo dostojno obeležiti početak izgradnje novog Doma Kulture u Ravnom Selu.”

U glavnom takmičarskom programu biće prikazani i domaći film “Lihvar” Nemanje Ćeranića, češki film „Smotaj i pali“ sa našim Peđom Bjelcem u glavnoj ulozi, reditelja Adama Hobzika, mađarski film “Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme” rediteljke Lili Horvat i turski film “Potencijalni kandidat” reditelja Erdžana Kesala. Dok će zatvaranje festivala 4. Jula pratiti dodela nagrada u svim kategorijama uz projekciju filma “Jedini izlaz” Darka Nikolića sa Andjelkom Prpić u glavnoj ulozi.

Ravno Selo Međunarodni festival debitantskog filma održaće se ove godine od 1-4. jula. Festival je orijentisan ka mladima i predstavlja debitantski festival za reditelje prvog ili drugog filma.

Festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa i producentske kuće Zillion film.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...