•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rodžer Voters: Mi i Oni

Četrnaesti Beldocs Međunarodni festival dokumentarnog filma s ponosom predstavlja novi film Rodžera Votersa „Mi + Oni“. Rodžer Voters, osnivač i kreativna snaga grupe Pink Floyd, na veliki ekran donosi film „Mi + Oni“ uživo. Film u režiji Šona Evansa i Rodžera Votersa sadrži njegove pesme sa legendarnih Pink Flojd albuma i njegovog poslednjeg albuma „Is This The Life We Really Want?“ . Voters, zajedno sa svojim kolegama muzičarima i kreativnim saradnicima, vodi publiku na duboko emocionalno i misaono provokativno putovanje.

Snimljen u Amsterdamu 2017. tokom Votersove hvaljene, rasprodate turneje „Mi + Oni“ 2017-2018, „Rodžer Voters: Mi + Oni“ u gledaocima stvara osećaj kao da su prisutni u areni i da uživo svedoče vrhunskom performansu, kakav ne bi videli ni sa najboljih mesta u sali ili bekstejdžu. Voters uvlači gledaoce u svoj distopijski svet, svet koji je predvideo još dok je stvarao ploču “Animals” sastava Pink Flojd, 1977. godine. Četiri decenije kasnije, njegova predviđanja postala su naša stvarnost: ratovi, gubitak, otuđenje, pohlepa. Votersovi legendarni nastupi uživo su čuveni po svom višedimenzionalnom, čulnom iskustvu, zahvaljujući savršenoj audio-vizuelnoj produkciji i kvadrofoničnom zvuku koji oduzima dah. Ni njegova nova turneja nije izuzetak. Nakon nekoliko meseci detaljnog planiranja, istraživanja i razvoja, ovi nastupi su prevazišli sve što je ranije postignuto; inspirisali su masu u publici, prenoseći njegovu snažnu poruku zvukom i slikom.

Film „Rodžer Voters: Mi + Oni“ prati Votersa na sceni dok izvodi pesme sa brojnih Pink Flojd albuma: The Dark Side of the Moon“, „Wish You Were Here“, „The Wall“ i „Animals“, kao i sa njegovog poslednjeg albuma „Is This The Life We Really Want?“. On i

i Evans, kreativni direktor turneje, upotrebili su najinovativniju digitalnu i audio-vizuelnu tehnologiju kako bi kreirali monumentalnu produkciju, vanserijski spektakl koji sumira do tada neviđena vizualna, audio i čulna iskustva. Film prati priču o majci i njenoj ćerki i njihov put ka bezbednijem svetu. Vodeći nas kroz snažne emocije, „Rodžer Voters: Mi + Oni“ izaziva i inspiriše svojom moćnom muzikom i porukama o ljudskim pravima, slobodi i ljubavi.

Votersova sledeća turneja „This Is Not A Drill“ najavljena je za leto 2022. u Severnoj Americi.

Tokom ovogodišnjeg Beldocsa biće prikazano više od 120 filmova u ustaljenim festivalskim programima: Međunarodni takmičarski program, Srpski takmičarski program, Vatromet, Meteori, Povetarac, Naslovna strana, Udarni termin i drugim. U istim terminima biće održan i Beldocs Industry uz podršku EU kroz program Kreativna Evropa i podprogram MEDIA: Beldocs VR/AR Academy, Beldocs in Progress, Serbian Docs in Progress, Documentaries for Kids & Youth i Beldocs Market.

Foto: Beldocs Promo
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...