•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Više od 50.000 gledalaca filma NEČISTA KRV - GREH PREDAKA

Film reditelja Milutina Petrovića “Nečista krv – Greh predaka” (po motivima dela Bore Stankovića) od 26. avgusta do danas u bioskopima je pogledalo više od 50.000 gledalaca u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Film je snimljen u produkciji This and That Productions, a producent filma Snežana van Hauvelingen izjavila je ovim povodom: “50.000 gledalaca za manje od dve nedelje tokom pandemije korona virusa vraća veru svima nama koji se bavimo kinematografijom. Publika je pokazala da je željna kvalitetnih domaćih filmova sa nacionalnom temom i kao da smo svi jedva dočekali scenario čuvenog Vojislava Nanovića, koji je napisan pre 45 godina. Zahvaljujem se pre svega Filmskom centru Srbije, Ministarstvu kulture Republike Srbije, programu Kreativna Evropa MEDIJA i Delegaciji Evropske unije u Srbiji, koji su nam pomogli da snimimo film dostojan velikana domaće književnosti Bore Stankovića i pionira jugoslovenske kinematografije Voje Nanovića. Ponosni smo što će film “Nečista krv - Greh predaka” koji je trenutno u bioskopskoj distribuciji širom Evrope i uskoro Amerike i Kanade sada moći da pogleda ceo svet i da se upozna sa našom istorijom.”

Turneja glumačke ekipe filma ove nedelje se nastavlja prvo u Makedoniji, gde je premijera zakazana za sutra, 9. septembra u Skoplju, a zatim druženjem sa glumcima u bioskopu Cineplexx u Kragujevcu 10. septembra. Nakon toga, film će početi da se prikazuje u bioskopima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu "Nečista krv- Greh predaka" na 56. Filmskim susretima u Nišu.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...