•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

We Need to Talk About Kevin (2011)

“We Need to Talk About Kevin” film britanske i američke koprodukcije iz 2011. godine. Snimljen je na osnovu istoimenog romana iz 2003. godine autorke Lionel Shriver, koji je za filmsko platno adaptirala i režirala Lynne Ramsay. Film je premijeru imao 2011. godine na Filmskom festivalu u Kanu, dok je prikazivanje u Velikoj Britaniji počelo 21. oktobra 2011. godine.

U filmu “We Need to Talk About Kevin” se govori o adolescentu Kevin-u Katchadourian-u (Ezra Miller) koji je u zatvoru zato što je počinio masakr u srednjoj školi i ubio oca i mlađu sestru modernim lukom i strelom. Njegova majka Eva (Swinton), uspešan putopisac, živi sama u ruiniranoj kući i radi u maloj turističkoj agenciji u gradu blizu zatvora u kome posećuje Kevin-a. Ona se priseća kako je on odrastao i pokušava da se izbori sa besom i prezirom komšija, koji znaju da je ona Kevin-va majka. Njena sećanja su prikazana u flešbekovima.

Kroz život Kevin je bio jako čudan i nije ostvario vezu sa majkom. Kao beba je neprekidno plakao, odbijao da se navikne na upotrebu toaleta, nije prihvatao nikakvu pažnju i nežnosti. Dolazi se do zaključka da on nije pokazivao interesa ni za čim. Desilo se i to da ga je majka Eva, frustrirana njegovim ponašanjem, gurnula na zid i Kevin je polomio ruku. Kada je pokušala da priča sa svojim suprugom Franklin-om (John C. Reilly) o tome kako brine za Kevin-a, on je nije slušao i pronalazio je opravdanja za takvo čudno ponašanje sina. Njihovo drugo dete, Celia je bila živahna i vesela.

Kevin je konačno pokazao interesovanja za nečim onda kada mu je otac dao luk i strelu i naučio ga streljaštvu. Tako je Kevin postao odličan strelac. Kada je Celia-in kućni ljubimac ubijen, a ona oslepljena na jedno oko sredstvom za čišćenje, Eva je ubeđena da je Kevin povredio namerno i sestru i njenog ljubimca. Franklin, Kevin-ov otac, insistira da su sve to bili nesrećni slučajevi.

Kevin-ovo problematično ponašanje kulminira time da on ubija svog oca, sestru Celia-u, profesore i učenike u školi i tako odlazi u zatvor da odsluži kaznu za počinjene zločine.

Film se završava na drugoj godišnjici masakra, kada Eva posećuje svog sina Kevin-a u zatvoru. On je bsan zato što je to njegov osamnaesti rođendan i samim tim mora biti prebačen u zatvor za odrasle. Eva mu postavlja pitanje zbog čeka je počinio sva ta ubistva, ali on odgovara da više ne zna zbog čeka. Eva grli Kevin-a i opraštaju se, dok ga stražari odvode.

MN
Žanr:drama, triler
Godina:2011
Reziser:Lynne Ramsay
Scenario:Lynne Ramsay
Uloge:Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller
Uzrast:R
Award:nominovan za Zlatni Globus
Studio:BBC Films
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila