•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stanica Servis za savremeni ples - Radionica belgijskog koreografa Wima Vandekeybusa u Kulturnom centru Majdan

Stanica Servis za savremeni ples, u saradnji sa festivalom Bitef, ove godine organizuje radionicu čuvenog belgijskog koreografa Wima Vandekeybusa, koja će biti održana 16. i 17. septembra u Kulturnom centru Majdan (Kozjačka 3-5, Beograd). Radionica će tokom oba dana trajati od 10h do 12:30h.

Ova radionica je deo Staničinog obrazovnog programa Puzzle koji se godinama organizuje kao oblik podrške mladim koreografima i plesačima, i to kao besplatni program u koji Stanica ulaže svoja znanja, iskustva, kontakte sa regionalnim i evropskim plesnim scenama. I ovaj put radionica Wima Vandekeybusa je besplatna za sve učesnike, polaznike Puzzle programa i sve druge koji se budu pridružili.

Povodom radionice koju će održati, Wim je izjavio: "Oduvek sam bio fasciniran ‘jedinstvenošću’ svakog čoveka. Performer sa karakterom upada u oko. Tehnika, trening i talenat su samo dodatak u profesionalnom svetu scenskih umetnosti, ali karakter, svežina, humor i empatija su ono što pravi razliku. Bez obzira na to koliko sati dnevno se inverstiramo u to da postanemo performeri, ‘poreklo teatra’ kao umetnosti razumevanja ili osećanja onoga što druga osoba doživljava ne može se nikada zaobići; ona je sposobnost razumevanja fizičkog afekta i strasti."

Wim Vandekeybus (1963) je koreograf, plesač, filmski autor i fotograf. U Briselu je osnovao je kompaniju Ultima Vez sredinom 80-tih godina prošlog veka. Njegovi umetnički počeci vezuju se za rad “What the body does not remember” (1987), koji je dobio Bessie nagradu za inovativnost u plesu. Glavni fokus u njegovim radovima je nepomirljivi konflikt između tela i uma, osećanja i intelekta, muškarca i žene, prirode i kulture, čoveka i životinje, grupe i pojedinca, iluzije i realnosti.

Ovogodišnje izdanje Bitef festivala počeće upravo predstavom Wima Vandekybusa i kompanije Ultima Vez "Tragovi" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 15. septembra.

Kroz saradnju sa Bitef festivalom, Stanica nastoji da ukaže na važnost saradnje i zajedničkih poduhvata nezavisne scene i javnih institucija i projekata u kulturi, jer je to najbolji način da se poboljšaju uslovi rada i predstavljanja umetnika na našoj umetničkoj, posebno plesnoj sceni, ali i da se unapredi kvalitet umetničke ponude i dostupnost umetnosti različitim grupama. Ova saradnja pokazuje da se rezultati rada jednog aktera u kulturi mogu višestruko iskoristiti za mnogo više korisnika i publike nego kada se radi izolovano. To je i način za promenu lokalne ekologije umetnosti koja treba da se kreće u pravcu društveno odgovornog rada u kulturi.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila