•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Podrška fonda Eurimages za projekat novog filma u režiji Mirjane Karanović

Poznato je koji su to projekti podržani na nedavno održanoj sednici panevropskog koprodukcionog fonda Eurimages, a među izabranima je i projekat nove filmske režije proslavljene srpske glumice Mirjane Karanović – projekat dugometražnog igranog filma naslovljenog „Majka Mara“. U pitanju je koprodukcija sledećih kompanija: This and That Productions (Srbija), Paul Thiltges Distributions (Luxemburg), Deblokada (Bosna i Hercegovina), December (Slovenija), VHS (Crna Gora). Film je dobio podršku u iznosu od 170 hiljada evra, a ranije ga je podržao i Filmski centar Srbije.

Producentkinja i ove filmske režije Mirjane Karanović je Snežana van Hauvelingen (produkcijska kuća This and That Productions); ona je bila producentkinja i filma „Dobra žena“, prvenca Mirjane Karanović na tom planu, koji je, podsećamo, svetsku premijeru imao na prestižnom festivalu Sandens (Sundance) u SAD.

Priča filma Majka Mara prati potrese u životu žene nakon samoubistva sina-jedinca. Kako su ranije ove godine javili iz produkcije, planirano je da snimanje počne na proleće naredne godine. Koproducenti su: Paul Thiltges i Adrien Chef (PTD, Luksemburg), Vladimir Bulajić (December, Slovenija), Nemanja Bečanović (VHS, Crna Gora), Damir Ibrahimović (Deblokada).

Foto: Petar Đorđević.
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu