•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Quo Vadis, Aida?" najbolji evropski film

U Berlinu je sinoć održana 34. dodela Evropskih filmskih nagrada, a za najbolje ostvarenje u 2021. godini proglašen je film "Quo Vadis, Aida?" rediteljke Jasmile Žbanić.

Žbanić je dobitnica nagrade "Evropska rediteljka 2021. godine", navodi se u saopštenju Evropske filmske akademije (EFA).

Za najboljeg evropskog glumca proglašen je Entoni Hopkins za ostvarenje u filmu "Otac", a nagrada za najbolju evropsku glumicu pripala Jasni Ðuričić za film "Quo Vadis, Aida?"

Nagrada Evropski scenarista pripala je Florijanu Zeleru i Kristoferu Hemptonu za film "Otac"

Za najbolju evropsku komediju proglašen je norveški film "Nindžabejbi", a nagrada u kategoriji Evropski dokumentarni film pripala je ostvarenju "Flee" Jonaasa Pohera Rasmusena, koje je proglašeno i najboljim evropskim animiranim filmom.

Najbolji evropski kratkometražni film je "Moj ujak Tudor" Olge Lukovnikove.

Nagrada za evropsko otkriće Fipresci pripala je filmu "Devojka koja obećava" reditelja Emeralna Fenelija.

Nagrada za životno djelo pripala je mađarskoj rediteljki Marti Mesaroš.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...