•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film "Otac" Srdana Golubovića osvaja publiku u Nemačkoj

Srpski film "Otac" Srdana Golubovića od 2. decembra se nalazi u redovnoj distribuciji širom Nemačke, gde je veoma brzo osvojio publiku i pre svega stručnu javnost koja je zapisala samo pozitivne kritike.

Nagrađivana socijalna drama prema istinitom događaju prikazuje se u 23 grada Nemačke: Berlin (u 4 bioskopa), Bremen, Dizeldorf, Esen, Frankfurt, Flenzburg, Drezden, Lajpcig, Kil, Nirnberg, Hamburg, Minster, Hanover, Potsdam, Getingen, Lineburg, Kalsrue, Štutgart, Minhen (dva bioskopa), Iterzen, Regensburg, Kviksborn i Vupertal.

Svetsku premijeru "Otac" je imao upravo u Nemačkoj početkom 2020, na jednom od tri najveća festivala - Berlinale, gde je bio prikazan u programu "Panorama".

Nakon Filmskog festivala u Berlinu, drama "Otac" je sprsku premijeru imala na FEST-u 2020.

"Čovek koji ne želi da bude heroj ni revolucionar, već samo tvrdi svoje pravo da bude otac - Dirljivo", glasi jedna od kritika njemačkih medija - RND.

"Berlinske novine" smatraju da je "Otac" - "Film velike autentičnosti koji vezuje gledaoca", a "Južnonemačke novine" su napisale samo kratko - "Izvanredno".

Magazin "TV igrani film" zapisao je takođe kratko "Vredi videti", što važi i za list "Hrimson" koji je bio jasan sa pohvaloom - "Film meseca".

"Reč heroj se redefiniše" smatra "Drezdenski bioskopski kalendar" nakon gledanja filma, dok je riječi "Duboko human i iskren film" zapisao "RESING".

Film je dobijao pozitivne kritike od mnogih, pa se tako između ostalog navodi: "Impresivan film", "Delo filmske umetnosti", "Remek djelo - 4 zvjezdice", "Dirljiv komad o ljudskom junaku", da bi stručnjaci iz filmske umjetnosti napisali i zaista velike riječi: "Ova drama dolazi sa vansvetskom težinom", a primijetili su i da "Film poziva na moralnu obnovu Srbije - impresivno!".

Jedna od efektnih rečenica koje opisuju i hvale film u nemačkim medijima glasi: "Činjenica da je ovaj film osvojio toliko nagrada je neverovatno važno, jer ovde mi, kao gledaoci, nailazimo na Evropu o kojoj iskreno ne znamo ništa".

Psihološka i socijalna drama govori o čoveku kome je Centar za socijalni rad oduzeo dvoje dece, nakon što je njihova majka pokušala da se javno zapali.

Anti-junak pokušava da vrati decu tako što prelazi jako dugačak put peške do Beograda i na tim odlascima u očima javnosti i naroda, sasvim neplanirano, postaje heroj.

Glavnu ulogu impresivno je odigrao hrvatski glumac Goran Bogdan, dok ostale role tumače Boris Isaković, Milica Janevski, i u kraćim epizodama - Milan Marić, Jovo Maksić, Ljubomir Bandović, Nikola Rakočević, Nada Šargin, Marko Nikolić, Slaviša Čurović i drugi.

Film je osvojio mnoge nagrade na svetskim festivalima, kao što je i u Puli - Goran Bogdan kao najbolji glumac, a realizovan je u koprodukciji više zemalja - Srbije, Francuske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...