•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hating Game (2021)

The Hating Game ima sve prave sastojke koji su vam potrebni za burnu romansu. Adaptiran prema najprodavanijem romanu Sally Thorne, The Hating Game igra se kao da je neko zaboravio da uklјuči grejanje. Romantična komedija se igra sa dva omilјena žanr tropa: kombinovanje kancelarijskog odnosa sa romansom neprijatelјi-lјubavnici. U režiji Petera Hutchingsa po scenariju Christina Mengert, The Hating Game je prijatna romantična komedija koja ima par šarmantnih likova u pomalo nedovolјno kuvanoj i pitomoj romansi neprijatelјi do lјubavnici.

Priča prati Lucy Hutton (Hale) i Joshua Templeman (Stowell), rivalske saradnike u izdavačkoj kući Bexley & Gamin. Lucy je lјudima prijatna, fina i idealistična službenica koja veruje u moć književnosti. Nasuprot tome, Josh je korporativni tvrdica. I kao što Lucy sugeriše u uvodnoj naraciji, ona i Josh se nikada nisu slagali i zauzvrat su većinu njihovog vremena provodili kao saradnici u igri mržnje. Igra mržnje ima nekoliko pokretnih delova - intenzivno bulјenje, Lucy se petlјa sa Josh-ovim čistim i urednim stolom, Josh biva smeten kada Lucy nanese njen jarko crveni karmin, i povremeno ulazi u intenzivne svađe oko gramatike pred drugim saradnicima.

Uglavnom, film je veoma prijatan uglavnom zahvalјujući Mengert-ovom duhovitom i simpatičnom scenariju. Hale i Stowell su dovolјno prijatne glavne zvezde koje se sasvim lepo uklapaju u njihove uloge. Iako se film ponekad oseća kao spin-off za Hale-in lik iz Pretty Little Liars, posebno imajući u vidu da oba lika imaju afiniteta prema književnosti i radu u izdavačkoj industriji. Stowell takođe nije toliko udalјen od mnoštva muškaraca koji su se pojavili u filmu. Igrani film kao što je The Hating Game ne bi trebalo da izgleda kao produžena epizoda TV serije, a ipak jeste.

Veliki deo onoga što bi The Hating Game trebalo da učini zabavnom je romansa neprijatelјa do lјubavnika, koja se uglavnom ubrzano odvija. Ubrzo postaje ustajalo dok se film pretvara u veoma predvidlјivu romansu, koja se sastoji od nesporazuma i finala u kojem se glavne uloge neobjašnjivo lјube pred gomilom. Veći deo Lucy-nog i Josh-ovog zezanja i navodne „mržnje“ jedno prema drugom nema mnogo prostora za disanje, i malo se nagomilava do njihovog prvog polјupca u liftu. Film prolazi kroz njihovu vezu pre nego što dođe do tog klјučnog trenutka, a nekoliko trenutaka intimnosti su predaleko i malo između.

Iako se velika pažnja posvećuje razvoju emocionalne veze između likova, The Hating Game nije dovolјno začinjen. Možda je ovo jednostavno slučaj da je knjiga tačna, ali nedostatak strasti u filmu ostavlјa mnogo toga da se poželi. Međutim, Hale i Stowell imaju odličnu hemiju i njihova šala je veoma slatka i simpatična. Glumci takođe imaju odličan komični tajming, iako je ukupan humor u romantičnoj komediji takođe donekle nedostajao. Glumci uspevaju da izvuku nekoliko smeha iz publike i svi će naterati da poveruju da im likovi pripadaju zajedno. Oni takođe imaju odličnu fizičku hemiju, ali veliki deo toplote filma dolazi od glavnog čoveka.

Stowell je poznat po tome što se naginje da glumi savremenog Mr. Darcy-a sa njegovom neshvaćenom naklonošću prema Lucy što ga čini poželјnom romantičnom glavnom ulogom. Postoji razlog zašto se zamišlјeni muškarci koji ne mogu da se nose sa njihovom lјubavlјu prema ženi tako dobro prodaju u žanru romantike. Zahvalјujući njegovom nastupu, on zaista unosi mnogo živosti para u život. Mengert-ov scenario takođe daje Stowell-u mnogo toga da radi kako bi Josh-ovoj nevolјi dao više značenja. The Hating Game je solidan film u celini sa odličnim scenarijem koji drži film na površini tokom skoro dvosatnog trajanja. Likovi ostaju zanimlјivi tokom čitavog perioda, uz pažlјivo razmatranje razvoja veze za koju vredi navijati. Film je veoma prijatan i uspeva u onome što mnoge romantične komedije često ne uspevaju - da bude zabavan i vredan ponovnog gledanja.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2021
Reziser:Peter Hutchings
Scenario:Christina Mengert, Sally Thorne
Uloge:Lucy Hale, Austin Stowell, Damon Daunno
Uzrast:R
Studio:BCDF Pictures, Convergent Media.
Zemlja:United States
Website:mistersmithent.com/film/the-hating-game
Jezik:engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu