•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Top 5 filmova koja svaka mama treba da pogleda

Kako dolazi tmurno i hladno vreme, dolazi i doba svima omiljene kućne aktivnosti za odmor i razbibrigu, a to je gledanje filmova. Takođe, uzimajući u obzir da mame koje su to tek postale nemaju puno, ili bolje reći skoro ništa vremena za druge vrste aktivnosti osim brige o svojoj bebi i druženja sa njom, film je odličan izbor.

Za sve mame koje ovih dana samo žele da se sklupčaju na kauču i uživaju u dobrom filmu, evo naših predloga za top 5 filmova koja svaka mama treba da pogleda. Ušuškajte bebu u mekanom gnezdu, a vi se podvucite pod toplo ćebe i pustite jedan od filmova sa naše liste.

Stepmom (1998) - dirljiva priča o mladoj devojci u ulozi majke

Biti “nova mama” deci svog partnera uopšte nije lako, to su nam puno puta pokazala brojna filmska ostvarenja, a nekima i stvaran život. Potrebno je puno truda uložiti oko dece kako bi vas ona prihvatila, a kad to i učine, opet niste sigurni da li je to dovoljno i da li će vas ikada posmatrati kao svoju “pravu mamu”.

Upravo o tome govori i film Stepmom. Sa Džulijom Roberts i Suzan Sarandon u glavnim ulogama, ova drama se slobodno može nazvati klasikom za svaku mamu. Stepmom govori o Izabel (koju igra Džulija Roberts), mladoj devojci koja nikad nije ni sanjala da će se naći u ulozi majke.

Naime, Izabel, mlada i uspešna modna fotgrafkinja, u vezi je sa Lukom, kojeg igra Ed Haris. Luk je razveden čovek, koji sa svojom bivšom ženom Džeki (Suzan Sarandon) deli starateljstvo nad decom. Izabel je mlađa od Luka, što dodatno otežava njen položaj u celoj ovoj priči.

Međutim, iako nikada nije želela da bude majka, Izabel se snažno bori i trudi da je njegova deca zavole. Njen trud i njena ljubav prema deci neće vas ostaviti ravnodušnim. Pratite kako su se životi ovih ljudi isprepletali i kako se njihovi odnosi razvijaju, u ovoj drami koja će vam zagrejati srce.

Bad Moms (2016) - evo šta se desi kada mame odluče da više neće igrati po pravilima

Ukoliko želite da se slatko nasmejete, evo jednog filma za vas! Bad moms govori o mama koje su se celog života trudile da budu dobre majke i supruge, a sada su odlučile da se malo opuste.

Ejmi, koju igra Mila Kunis, ima dvoje dece i dobru karijeru. Celog života daje sve od sebe da opravda sliku idealne majke i supruge iz predgrađa Čikaga, žonglirajući između poslovnih obaveza i brige o kući i deci, uz vrlo malo pomoći od svog muža.

Jedne večeri u baru, nakon što je na roditeljskom sastanku “pukla” i izašla iz roditeljskog saveta, Ejmi i dve njene drugarice koje se nalaze u istom položaju kao i ona, odlučuju da je bilo dosta izigravanja idealnog života. Vreme je da se opuste i zabavljaju!

Sigurno ćete se slatko nasmejati prateći lude avanture kroz koje će njih tri proći. Ovaj film će sve mame podsetiti kako život ne treba shvatati previše ozbiljno, kao i da u životu svake mame uvek ima mesta za zabavu!

The kids are alright (2010) - šta mislite, kako izgleda susret jednog deteta sa svojim biološkim roditeljem?

Evo još jednog predloga za one koji vole da se uz film opuste i nasmeju. Međutim, za razliku od prethodnog filma, The kids are alright ima malo drugačiju priču. Snimljena 2010. godine, ova američka komedija priča je o dve majke, Nik i Džuls, čija su deca začeta vantelesnom oplodnjom. Sada već tinejdžeri, njihovi sin i ćerka dolaze u kontakt sa svojim biološkim ocem.

Dok Nik i Džuls smatraju da je taj jedan susret bio i više nego dovoljan, njihova deca žele da nastave da se viđaju sa svojim ocem. Kakvi ih sve izazovi očekuju kao deo ovog novog odnosa, pogledajte u filmu koji će vas zasigurno zabaviti i nasmejati.

Boyhood (2014) - priča o detinjstvu i odrastanju jednog običnog dečaka

Ovo je pravo remek-delo filmske umetnosti! Film Boyhood sniman je čitavih 12 godina, čime je ušao u istoriju filmske industrije.

Naime, reditelj filma Ričard Linklejter snimao je život jedne američke porodice u kraćim periodima tokom 12 godina. Film prati život ove obične porodice, sa dečakom Mejsonom i njegovom sestrom Samantom kao glavnim akterima. Boyhood prati Mejsonovo detinjstvo i odrastanje, od ranog detinjstva do polaska na koledž.

Prateći Mejsonovo odrastanje i sve izazove sa kojima će se na tom putu susresti i avanture u koje će se upustiti, ovaj film će vam sigurno pokrenuti emocije. Kako je majka bitna uloga u životu i odrastanju svakog deteta, i u ovom filmu imaćete priliku da vidite kako je to sve jedna majka podnela.

Tully (2018) - za sve mame koje se osećaju iscrpljeno i izgubljeno - život je lep!

I za kraj, preporučujemo vam film Tully. Iako smo ga ostavili za kraj, to ni u kom slučaju ne znači da on zaslužuje mesto na dnu naše liste. Štaviše, mnoge mame bi se složile da je ovaj film na prvom mestu filmova koje svaka sadašnja i buduća mama mora da odgleda.

Tully je priča o Marlo (koju igra Šerliz Teron), iscrpljenoj majci troje dece, od kojih je najmlađe dete tek rođeno, i to iz neplanirane trudnoće. Kada joj njen brat predloži ideju o “noćnoj dadilji” - devojci čiji je posao da se noću brine o deci kako bi se roditelji odmorili, Marlo vrlo nevoljno pristaje da pokuša.

Ovaj film obrađuje i ozbiljne teme ko što su postporođajna depresija i poremećaji u razvoju kod dece, a ime Tully dobio je po imenu devojke koja u život ove porodice dolazi kao dadilja.

Tully gledaocima ogoljeno predstavlja koliko je život jedne majke težak i naporan, ali takođe podseća na male sreće koje čine porodični život i prikazuje proces u kome jedna izgubljena majka ponovo pronalazi sebe. Garantujemo vam da uz ovaj film nijedna mama neće ostati ravnodušna.

Eto, to bi bilo naših top 5 filmova koje svakoj mami preporučujemo da odgleda. Odaberite film koji vam zvuči najzanimljivije, spremite topao napitak i nešto za grickanje po svom izboru, ušuškajte se u toplini svog doma uz svog mezimca ili mezimicu, i filmsko veče može da počne!

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...