•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Omiljeni filmovi sa psima u glavnim ulogama

Nema sumnje da su psi omiljene domaće životinje zbog svoje lojalnosti prema vlasnicima, ljubavi koju nam pružaju i avantura koje zahvaljujući njima proživljavamo.

Pas je čovekov najbolji prijatelj i zaštitnik onda kada to treba da bude!

Zbog ovih i mnogih drugih razloga svetska filmska industrija je dobila toliko interesantnih naslova sa psima u glavnim ulogama, a oni predstavljaju nepresušan izvor inspiracije.

Često imamo prilike da gledamo neke od ovih naslova tokom prazničnih dana sa porodicom. U ovo doba i svako drugo doba godine mislite i na udobnost svojih ljubimaca. Važno je kupiti kvalitetnu kućicu za psa, naročito u zimskom periodu kako bi imali adekvatnu zaštitu.

U nastavku teksta možete saznati nešto više o naslovima koje smo mi izdvojili za vas i gde smo ujedno dali preporuku za filmove sa dosta smeha, emocije i avanture.

#1 Betoven (Beethoven, 1992) - romantična priča o ljubavi između čoveka i psa

Betoven pripada žanru porodičnih komedija, koja nam dolazi još iz sada već davne 1992. godine u režiji Brajana Leventa, sa Čarli Grodinom i Boni Hant u glavnim ulogama.

Priča prati psa Betovena i njegov kako se na početku činilo nesrećan splet životnih okolonosti da bude izgubljen i nađe se u kući nepoznate porodice. Sreća u nesreći je u tome što je ipak lepo prihvaćen, sve do trenutka kada se stvari zakomplikuju.

Jedan od veterinara je iz loše namere dijagnostikovao Betovenu mentalnu nestabilnost, kako bi mogao da ga uspava i testira svoje lekove.

Tada priča kreće da se zahuktava, a ukoliko niste do sada, obavezno pogledajte ovaj film. Garanujtemo odličnu zabavu!

#2 Hači: pseća priča (Hachi: A Dog’s tale, 2009)

Hači je pas sa glavnom ulogom u filmu koji se pojavio 2009. godine, kao adaptacija originalne japanske verzije iz 1987. godine (Hachiko Monogotari).

Originalna istinita priča vodi poreklo takođe iz Japana sa početka ovog veka i radi se o pravoj lojalnosti između čoveka i psa. Film Hači: pseća priča je urađen po uzoru na originalnu japansku priču i smešten u SAD sa Ričardom Girom u glavnoj ulozi.

Ovo je priča koja vas definitivno neće ostaviti bez suza, ali ćete i mnogo naučiti o tome šta znači prava lojalnost i sa kojim divljenjem psi posmatraju svoje vlasnike, odnosno prijatelje.

#3 Badi, pas košarkaš (Air Bud, 1997)

Badi, pas košarkaš je američka komedija iz 1997. godine koja prati avanture dečaka i njegovog novog najboljeg prijatelja.

Ovo je možda i najpoznatiji naslov sa psom u glavnoj ulozi, tako da pretpostavljamo da ste i sami upoznati sa zanimljivom radnjom, zahvaljujući kojoj je film uspeo da zaradi više od 23 miliona američkih dolara.

Mladi dvanaestogodišnji stidljivi dečak Džoš Frem koga igra glumac Kevin Zegers, sa porodicom se seli u novi grad i novu školu nakon pogibije oca. Mlai povučeni momak ima problema da se uklopi u novu sredinu, ali će mu u tome pomoći njegov novi prijatelj.

Život mu se potpuno menja kada primeti da ovaj zlatni retriver ima neverovatan talenat za - ni manje ni više nego košarku.

Džoš dobija dozvolu od majke da ga zadrži i tu tek kreću njihove avanture i zajednički doživljaji, iz čega će se izroditi prijateljstvo za ceo život.

#4 Lesi se vraća kući (Lassie come home, 1943)

Možemo slobodno reći da film Lesi se vraća kući na neki način ima kultni status, jer je jedan od prvih koji je opisao pseću lojalnost prema čoveku.

Film je snimljen prema radnji istoimenog romana Erika Najta i prati ženku škotskog ovčara koju su njeni vlasnici iz nužde i potrebom za novcem morali da prodaju jednoj bogatoj porodici.

Lesi nije mogla da podnese niti da razume zbog čega više nije u domu svojih prvobitnih vlasnika i kreće na dugo i opasno putovanje puno dešavanja u potrazi za svojim starim domom.

Još jedna priča iz koje možete mnogo naučiti i u isto vreme se dobro zabaviti.

#5 Marli i ja (Marley & Me, 2008)

Marli i ja je komedija sa elementima drame u kojoj glavne uloge igraju Oven Vilson i Dženifer Aniston kao Džon i Jennifer Grogan.

Džon odlučuje da svojoj izabranici pokloni psa Marlija i tako joj makar na kratko zadovolji otkucavanje biološkog sata. Marli ubrzo odrasta u veoma teškog i velikog psa koji je uspeo da zadrži energiju šteneta, zbog čega i jeste neverovatno ineteresantan, ali i potpuno nedisciplinovan.

Marli je kao takav postao prava inspiracija Džonu za pisanje nove kolumne, dok ujedno ne gubi svoju razdraganost ni kada Džon i Dženifer dobiju decu.

Pogledajte ovu zanimljivu priču i nasmejte se do suza prateći avanture Marlija, Džona i ostalih ukućana.

Filmovi sa psima u glavnim ulogama koje smo predstavili definitivno će vam reći mnogo o tome zbog čega oni zaista jesu čovekovi najbolji prijatelji. Kroz smeh, dramu i suze uvidećete njihove najbolje karakteristike i zbog čega svako od nas treba da svoj porodični dom obogati jednim štenetom. O njima je nakon toga potrebno adekvatno se brinuti i uzvratiti ljubav koju ćete neminovno dobiti!

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...