•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Objavljen prvi broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“

Iz štampe je izašao prvi broj časopisa „Vidimo se u bioskopu“ koji je nastao u okrilju Mreže kinoprikazivača Srbije i uz podršku Filmskog centra Srbije. U pitanju je jedinstveni filmski časopis koji se fokusira na repertoarski srpski film, baš kao i na nova i predstojeća ostvarenja naših autora. U prvom broju, pored osvrta na filmove koji su u bioskopsku distribuciju ušli na samom kraju 2021. godine („Kelti“ i „Nije loše biti čovek“), nalaze se i najave aktuelnih filmova: „Zlatni dečko“, „Potreba za mržnjom“, „Jazavac pred sudom“ i „Prolećna pesma“.

U prvom broju časopisa „Vidimo se u bioskopu“ možete pročitati i tekstove o srpskim filmovima koji uskoro ulaze u bioskopsku distribuciju („Leto kada sam naučila da letim“, „Bilo jednom u Srbiji“) i/ili koji će svoje nacionalne premijere imati na predstojećem 50. FEST-u („Strahinja Banović“, „Mrak“, „Heroji“). U prvom broju nalaze se i kratke najave manjinskih srpskih koprodukcija koje u distribuciju ulaze u prvoj trećini 2022. godine („Suton“, „Plavi cvet“, „Posle zime“), intervjui sa rediteljkom Milicom Tomović (povodom filma „Kleti“) i glumicom Mihaelom Stamenković (povodom filma „Prolećna pesma“), kao i izveštaj sa prve Konferencije Mreže kinoprikazivača Srbije koja je održana na Mećavniku od 3. do 5. decembra 2021. godine.

Časopis „Vidimo se u bioskopu“ ima 24 strane u koloru i pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije. Urednici Đorđe Bajić i Zoran Janković u uvodnoj reči prvog broja ističu da je namera redakcije da časopis „Vidimo se u bioskopu“ postane nezaobilazni vodič kroz savremeni srpski film i da u njemu, na jednom mestu, budući gledaoci mogu da se upoznaju sa novim naslovima i aktuelnom bioskopskom ponudom. Časopis je štampan u tiražu od 3.000 primeraka, a dizajnirala ga je Nevena Čavorović. „Vidimo se u bioskopu“ će izlaziti tri puta godišnje (brojevi će obuhvatati period januar-april, jun-avgust i septembar-decembar) i biće besplatno dostupan u objektima bioskopa i kulturnih centara koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. U Beogradu su to Art bioskop „Kolarac“ i Centar za kulturu „Vlada Divljan“.

Foto: Đorđe Bajić
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...