•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi film u franšizi 'Ledeno doba' - Skrat konačno došao do svog žira

Animatorski studio "Blue Sky Studios" koji stoji iza 13 animiranih filmova, između ostalog i "Ledenog doba", a koji je "Disney" odlučio da ugasi, objavili su da će njihov poslednji projekat biti onaj u kojem će popularna veverica Skrat konačno doći do svog žira.

Svi koji su gledali crtane filmove "Ledeno doba" dobro se sećaju veverice Skrat koja je svojim postupcima uticala na kreiranje današnjih kontinenata. U svakom novom filmu luckasta veverica ne može da polomi žir i očajnički juri za njim.

Prilikom postavljanja videosnimka na YouTube, iz "Blue Sky" su napisali: "U poslednjim danima 'Blue Sky Studiosa' mali tim umetnika se okupio da napravi poslednji snimak. Ovaj snimak je oproštaj pod našim uslovima", saopštili su iz studija.

Simpatični i nesrećni Skrat je kroz filmove predstavljen kao predana i anksiozna sabljozuba veverica koja zauvek juri san o hvatanju i sigurnom skrivanju žira, za koji je postao sinonim. Svoj žir Skrat juri od kopna do mora pa sve do svemira te tokom svoje jurnjave izaziva katastrofe epskih razmera.

Kris Vedž, koji je Skratu dao glas, rekao je da je ova veverica njihova zvanična maskota jer je tokom godina postao bioskopska ikona.

"U protekle 34 godine mi smo, kao i naš prostodušni lik Skrat, posegnuli za nečim što se ponekad čini nedostižnim. Ipak, s vremena na vreme uspevali smo da se zabavimo oko sopstvenih verzija tog neuhvatljivog žira. Nažalost, nije moguće zadržati bilo šta zauvek", rekao je Vedž.

Naime, "Disney" je odlučio da ugasi "Blue Sky Studios" koji je zaslužan za 13 animiranih filmova, među kojima su "Ledeno doba" i "Ferdinand".

Razlog za gašenje je ekonomske prirode. Naime, kompanija je tokom 2020. godine u jeku pandemije virusa korona prijavila prihode od 11,8 milijardi dolara, što je za 42 procenta manje nego u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći pad ostvaren je u industriji zabavnih parkova, koji veći deo godine uopšte nisu radili, a taj gubitak nije uspeo da pokrije ni Disney+ koji je poslovao bolje od očekivanog. Drugim rečima, kompanija je i dalje profitabilna, ali ne dovoljno, pa su rešili da režu troškove.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila