•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstavljanje Nišville ROJAZE banda

Danas će u Vladičinom Hanu za novinare iz nekoliko zemalja EU, biti održana promocija festivala „Balkan Traffik“ koji će se krajem aprila održati u Briselu, ali i projekta „Roma jazzing Europe - ROJAZE“ koji Nišville jazz festival realizuje zajedno sa partnerima iz Belgije (festival „Balkan Traffik“) i Francuske (festival „Welcome in Tziganie“).

U Vladičinom Hanu će se gostima iz inostranstva danas predstaviti Orkestar Bojana Krstića (jedan od pobednika Sabora u Guči), Orkestar Mladi Braka Kadrievi iz Severne Makedonije i ekipa mladih muzičara „Nišvilla“ koji nastupaju u sklopu projekta ROJAZE.

Ovaj projekat je podržan od strane EU programa „Kreativna Evropa“ a cilje je da mladi muzičari (romske ali i neromskih nacionalnosti) iz ove tri zemlje predstave romsku muzičku tradiciju interpretiranu u džez stilu. Prvo okupljanje mladih muzičara u sklopu ovog projekta bilo je prošle godine na Nišvilu, a krajem aprila i početkom maja uslediće pojedinačni nastupi orkestara iz sve tri zemlje, ali i zajednički nastupi – na festivalima „Balkan Traffik „ (Belgija) i „Welcome in Tziganie“ (Francuska).

Inače oba ova festivala, a posebno „Balkan Trafik“ već godinama promovišu muziku Balkana, a u Briselu će od 28. Aprila do 1. maja osim učesnika projekat ROJAZE nastupiti i Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane, „Balkan Jazzović ft. Theodosi Spasoov“ i još desetak bendova sa područja Balkana.

https://www.youtube.com/watch?v=9xeOmiQ2Lhw

Nišville ROJAZE gband na Nišvillu 2021

https://www.youtube.com/watch?v=NtykYeVBeQA

ROJAZE - Zajednički nastup učesnika iz Srbije, Belgije i Francuske na Nišvilu 2021

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu