•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvorena izložba „Nije za preprodaju“ u Prodajnoj galeriji „Beograd“

Izložba „Nije za preprodaju“ sa delima iz privatne kolekcije Slobodana Nešovića – Loke i Irene Nešović otvorena je u četvrtak 19. maja u Prodajnoj galeriji „Beograd“.

Na otvaranju koje je bilo izuzetno posećeno prisustvovali su i umetnici Marina Marković, Vuk Vidor, Uroš Đurić, Aleksandar Mladenović- Leka, Andrej Josifovski – Pijanista i Marija Dragojlović. Kustos izložbe je Boris Bota Miljković, reditelj i dugogodišnji kreativni direktor RTS-a.

Mihailo Petković direktor Prodajne galerije “Beograd” ispred ove ustanove se obratio prisutnima: “Ljubitelji umetnosti imate dobar razlog zašto ste došli ovde, a to je da vidite pravu umetničku scenu Beograda i Srbije. Danas imamo prilliku da vidimo jednu izuzetnu kolekciju gospodina Nešovića, čoveka koji ima izuzetan ukus i talenat da odabere prave stvari. Zahvaljujem se Slobodanu što nam je ustupio ove radove i biće dana kada ćemo moći da pogledamo njegovu celokupnu kolekciju”.

Aleksandar Đorđević se obratio u ime Slobodana i Irene Nešović i pročitao nekoliko inspirativnih rečenica iz kataloga izložbe kao ilustraciju onoga što vodi Slobodana Nešovića u kreiranju kolekcije i time otvorio izložbu: “Hajde da kupujemo bez obzira na cenu. Hajde da kupujemo bez obzira na format. Hajde da kupujemo bez obzira na tehniku. Hajde da kupujemo bez obzira na savet. Hajde da kupujemo zbog sebe… Ono što je najbitnije je da uživamo u umetnosti i da kupujemo sa srcem”.

Kustos Boris Miljković je povodom aktuelne izložbe prethodno napisao: “Diskretni šarm privatne zbirke, čini mi se, ne može se na sa čim porediti. On je važan gotovo onoliko koliko je važno socijalno, estetsko, političko ili antropološko istraživanje našeg trenutka. Zato mislim da je od priličnog značaja da Lokina lična kolekcija bar na trenutak boravi u ovom javnom prostoru i da se energija posebnog osećanja kolekcionarove stvarnosti nekako pomeša sa prostorom u kojem se, inače, izlažu i sakupljaju radovi umetnika namenjenih prodaji. Kolekcija koju gledate se ne prodaje (osim u slučaju ponude koje se ne može odbiti) i zato je vredna vašeg pogleda – a još je vrednija kolekcionarova želja da sa nama podeli trenutak svoje uspomene na Beograd, od svoje pankerske mladosti do prvoborca u borbi za tantijeme i autorska prava umetnika. To je upravo ta dragocenost koji nije loše podeliti na ovakvom mestu”.

Na izložbi su predstavljena dela Marije Dragojlović, Raše Todosijevića, Marine Marković, Srđana Apostolovića, Aleksandra Leke Mladenovića, Tadije Janičića, Uroša Đurića, Miće Stajčića, Srđana Markovića Đileta, Aleksandra Denića, Biljane Đurđević, Vuka Vidora, Andreja Josifovskog – Pijaniste, Petra Mošića, Saše Markovića – Mikroba, Sane Garić, Mine Radović, Nenada Rackovića, Aleksandra Zografa i Milana Miladinovića.

Izložba „Nije za preporadaju“ traje do 6. juna.

Foto: Marija Konjikušić

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu