•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvoren poziv za Western Balkans Youth Team - Sarajevo Film Festival In Youth Eyes

In Youth Eyes: WESTERN BALKANS YOUTH TEAM okupit će mlade sa Zapadnog Balkana kako bi prisustvovali Sarajevo Film Festivalu i programu “Suočavanje s prošlošću” i ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira.

arajevo Film Festival (SFF) i Friedrich Ebert Stiftung Dialogue Southeast Europe u saradnji sa Regionalnim uredom za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office - RYCO), Forumom Civil Peace Service – forum ZFD i USAID-ovim projektom PRO-Budućnost, organizuje još jedno izdanje In Youth Eyes: WESTERN BALKANS YOUTH TEAM.

Ovaj program za cilj ima okupiti mlade sa Zapadnog Balkana kako bi prisustvovali Sarajevo Film Festivalu i njegovom programu “Suočavanje s prošlošću”, te „svojim očima“, odnosno kroz svoje iskustvo ispričali priču o interkulturalnom dijalogu, saradnji mladih, raznolikosti i izgradnji mira.

Sarajevo Film Festival pruža priliku mladima sa Zapadnog Balkana da posjete Sarajevo, upoznaju svoje vršnjake, istražuju, posmatraju i uče o našim zajednicama i drugima kroz filmove, diskusije, ali i šetnjom kroz ulice Sarajeva u festivalskim danima.

Western Balkans Youth Team će prisustvovati projekcijama filmova u sklopu Dealing with the Past kutka Sarajevo Film Festivala, učestvovati u panel diskusijama s filmskim producentima i kreirati sadržaje za društvene mreže kako bi predstavili svoje iskustvo i viđenje istorije, priča, aktivizma mladih, Sarajeva, filmskog festivala, dijaloga i umrežavanja.

Zajednički projekat je sinergija važnih i cijenjenih partnera u Bosni i Hercegovini koji ima za cilj kreirati prilike za mlade sa Zapadnog Balkana kako bi bili mobilni, kreativni i uključeni s obzirom da su oni pokretači kako za bolju regiju, tako i za interkulturalnu zajednicu.

Western Balkans Youth Team će okupiti 25 mladih učesnika koji trebaju ispunjavati sljedeće uslove:

• Rezidenti su Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova*, Sjeverne Makedonije ili Srbije (zajedno nazvane ugovorne strane);

• Starosne dobi od 18 do 25 godina;

• Motivirani da budu dio cijelog projekta doprinoseći timskom radu te da pišu priče za DwP stranicu i kreiraju sadržaj za platforme društvenih mreža;

• Inspirisani za učešće u skladu s dogovorenim programom Sarajevo Film Festivala i da napišu članak o svom iskustvu nakon što se vrate u svoje lokalne zajednice;

• U mogućnosti su da prisustvuju “Dealing with the Past” (Suočavanje s prošlošću) programu od 12. do 19. augusta 2022.;

• Učestvuju u specijalnoj emisiji “Perspektiva”;

• Nisu ranije putovali ili su imali manje prilika za putovanja izvan svojih gradova/ugovornih strana.

Troškove puta i smještaja za odabrane učesnike snosi organizator.

Zainteresirani kandidati se trebaju prijaviti do 19. juna 2022.

Sarajevo Film Festival (SFF) je vodeći filmski festival u regiji, prepoznat kako od filmskih profesionalaca tako i od šire publike. To je međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju jugoistočne Evrope koji stavlja u centar međunarodne pažnje filmove, talente kao i buduće projekte iz regije. Obala Art Centar je pokrenula Sarajevo Film Festival (SFF) pred kraj četverogodišnje opsade Sarajeva 1995. godine, s namjerom da pomogne u ponovnoj izgradnji građanskog društva te očuva kozmopolitanski duh grada.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.


Za više informacija o programu Sarajevo Film Festivala “Suočavanje s prošlošću”, kliknite ovdje.


PRIJAVITI SE MOŽETE OVDJE.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: dwp@sff.ba

* Ova oznaka ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa UNSCR 1244 i ICJ mišljenja o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....