•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Top Gun: Maverick" tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio 134 miliona dolara

Tom Cruise je možda izveo jednu od najneverovatnijih vratolomija u svojoj karijeri – naterao je publiku da ide u bioskope zbog nečega što ne uključuje superheroje.

Film "Top Gun: Maverick" prvog vikenda prikazivanja prikupio je rekordnih 134 miliona dolara u 4.732 severnoameričkih bioskopa.

Očekuje se da će akcijska pustolovina Paramounta i Skydancea prikupiti 151 milion dolara do ponedeljka.

Zahvaljujući blistavim recenzijama, ogromnim dozama nostalgije i vraćanju Cruisea u kokpit da izvodi prave vazdušne vratolomije kao pilot Pete "Maverick" Mitchell film obara sve rekorde gledanosti.

"Top Gun: Maverick" se tako našao na prvom mestu s najvećom zaradom u Cruiseovoj 40-godišnjoj karijeri i njegov je prvi film koji je u prvom vikendu premašio 100 miliona dolara.

"Rat svetova", koji je 2005. godine ostvario 64 miliona dolara, pre ovoga je bio najprodavaniji Cruiseov prvi vikend.

Publika starija od 40 godina pokazala je veliko zanimanje, što je impresivno jer se ta demografska grupa najteže vraća u bioskope. Pozitivne usmena priče o filmu trebale bi pomoći u dopiranju do mlađe publike, koja nije bila ni rođena kada je "Top Gun" prikazan pre 36 godina.

David A. Gross, koji vodi filmsku konsultantsku kompaniju Franchise Entertainment Research, nazvao je trodnevnu zaradu od filma "izvanrednom".

"Izvorni materijal ostaje jak, izvedba je izvrsna, a Tom Cruise čini da sve radi besprekorno dobro", kaže.

Uprkos nebrojenim kašnjenjima (nastavak "Top Guna" trebao je biti prikazan u leto 2020. dok korona nije pokvarila te planove), Cruise je bio nepokolebljiv da "Maverick" neće slediti filmove koji su zbog toga loše prihvaćeni kod publike.

Dvogodišnje čekanje se već isplatilo budući da je film ushićeno dočekan od strane gledaoca. Ima ocenu 97% na Rotten Tomatoesu i "A+" CinemaScore.

Podeli:



Preporucujemo