•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sedmi Dok'n'Ritam festival u Domu kulture Studentski grad

Sedmi festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam u Domu kulture “Studentski grad”

Antiratne poruke kroz muzičke dokumentarce tema ovogodišnjeg sedmog Dok'n'Ritam festivala

Sedmo izdanje festivala muzičkog dokumentranog filma Dok'n'Ritam biće održano od 14. do 17. juna u Domu kulture “Studentski grad” na Novom Beogradu (DKSG). Ovogodišnji slogan festivala je Password: KoordinateAntiratne#.

Sandra Rančić, osnivačica i art direktorka festivala objasnila je da ovogodišnji festival ima poseban moto koji je u direktnoj vezi sa trenutkom u kom se festival odvija.

  • Nad planetom iscrpljenom pandemijom, nadvila se strašna senka: u jednom njenom delu traje ratni sukob čije su posledice uveliko vidljive, a neizvesnost bliske budućnosti čini nas uplašenim i nepoverljivim. Ogroman značaj umetnosti, posebno muzičke i filmske, u prethodnim dramatičnim civilizacijskim periodima jeste istorijska činjenica, o kojoj se stalno iznova govori i koja se stalno iznova istražuje istakla je Rančić.

Festival će otvoriti film “Loran Garnijer: Poverljivo” (14. jun u 21 čas u Amfiteatar DKSG) koji prati karijeru jednog od najpoznatijiih svetskih dj-eva. A istog dana, u 18 časova u Maloj sali DKSG biće prikazan film “The Frajle: Pesmom da slavimo” o tročlanom ženskom bendu iz Novog Sada.

Pored bogatog programa ovogodišnje specijalne projekcije biće posvećene “kralju romske muzike” Šabanu Bajramoviću, a drugi je film o Tomi Zdravkoviću, čije ime je sinonim za neponovljivu pojavu na muzičkoj sceni u regionu. Posle velikog uspeha igranog filma “Toma” biće zanimljivo pogledati dokumentarni prikaz života ovog velikog umetnika.

U festivalskim danima raznovrsan program će publiku odvesti na karneval u Brazilu, u čuvene rok klubove Portugala i Finske, na antiratnu muzičku manifestaciju "Koncert za mir" održanu u Kragujevcu 1991.. U okviru programa “Planeta” biće prikazan film “Glasovi sećanja” koji rekonstruiše devojački orkestar Aušvica, na temelju izvornih svedočanstava preživelih iz ovog logora. Publika će imati priliku i da pogleda filmske projekte u razvoju o grupama Smak i YU Grupa, operskom pevaču Željku Lučiću, kompozitoru Lazi Ristovskom.

Poseban program nazvan “Posvete” posvećen je prerano preminulim umetnicima Peđi Vraneševiću, Marku Brecelju i Bernardinu Modriću, dok će program Notabook predstaviti knjigu “Kako (ni) je propao rokenrol u Srbiji” autora Duška Antonića.

Koncerti Dok'n'Ritma su deo programa kom se publika posebno raduje : U saradnji sa BUNT Rok Festivalom, kroz nastupe mladih bendova, nastaju novi muzički dokumenti, a za zatvaranje festivala, ove godine, organizatori su pripremili nešto zaista posebno - dva koncerta : Special Appearance : Mysterious Surprise Guestas Himself *odnosno, nastup Gosta Iznenađenja, a zatim sledi nastup grupe S.T.R.A.H. Koncerti će biti održani nakon svečanog zatvaranja i dodela nagrada žirija i publike.

Organizatori festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam su UG Dok’n’Ritam i Dom kulture “Studentski grad”. Festival je podržao Filmski Centar Srbije, SOKOJ, Ministarstvo kulture i Informisanja RS, Grad Beograd i nacionalna platforma Srbija Stvara.

Više informacija o programu: https://www.doknritam.com/

Tizer DNR 7: https://youtu.be/C7C8UDhaglU

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu