•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slaughter horror film festival“ (Слотер хорор филм фестивал) u Doljevcu

Internacionalni festival umetničkih horor filmova održaće se od 1-3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici u organizaciji Komplos Art Factory udruženja građana iz Doljevca. Biće prikazano 20 filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Biće prikazani dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra.

Umetnički direktor festivala je najveći srpski poznavalac horor kinematografije, dr Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik.

Predsednik žirija je Alin Ludu Dumbrava, filmski kritičar, programer, scenarista i dugogodišnji selektor i umetnički direktor prestižnog Drakula Film Festivala u Brašovu, Transilvanija, posvećenog horor filmovima.

Najbolji film biće nagrađen Zlatnom Macolom, što je asocijacija na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine, a posetioci će pre projekcija moći da uđu u boks za ubijanje bikova istim alatom.

Pored projekcija filmova, posetioci ce moći da vide i muralima oslikane zidove klanice na temu istorije filmskog horora, a u subotu 2. jula biće u Nišu organizovana tribina pod naslovom „Pola veka Leptirice: horor u srpskoj kinematografiji“.

Ulaz je besplatan za sve posetioce, a prvih sto gledalaca svakog dana degustiraće besplatno pivo i kokice.

Kao prateći program održaće se i „Slaughter heavy metal festival“ (Слотер хеви метал фестивал) autorskih bendova. Na dva nezavisna stejdža nastupiće 12 bendova iz zemlje i inostranstva, u takmičarskom i revijalnom programu, od 1-3. jula, od 19-24 časova.

Za posetioce iz Niša i Leskovca, biće organizovan specijalan autobuski prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za one koji dolaze svojim kolima.

Prijave na horror@slaughterfestival.com i heavymetal@slaughterfestival.com

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....