•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bioskop Balkan i Beogradski mesec fotografije - Izložba fotografija Dušana Đorđevića u okviru manifestacije

Dve izložbe fotografija Dušana Đorđevića, “Memento Mori” i “SIV I – Vremenska kapsula”, biće postavljene u Bioskopu Balkan od 20. maja do 3. juna, u okviru manifestacije Belgrade Photo Month. Otvaranje je zakazano za petak 20. maj, od 19 do 21h.

Izložba “Memento Mori” predstavlja svojevrstan omaž memento mori pravcu u renesansnom slikarstvu. Smrt je u zaboravu, čovek je mrtav kad ga se više niko ne seća. U Bioskopu Balkan će uz fotografije biti predstavljeno i specijalno “dummy” izdanje knjige.

Fotografije sa izložbe “SIV I – Vremenska kapsula”, bave se vremenskim kapsulama, istorijskim skrovištima u kojima su pohranjeni predmeti ili informacije od značaja, u cilju uspostavljanja komunikacije sa budućim generacijama. Najčešće su to male metalne kutije zakopane Ili sklonjene da bi bile otvorene ili prikazane mnogo godina kasnije. Mnoge kapsule su zakopane kako bi se obeležili istorijski događaji ili su uzidane u temelje značajnih zgrada ili čak poslate u svemir. Kapsule bi trebalo da budu otvorene zakazanog dana u dalekoj budućnosti. Svrha vremenskih kapsula je da pomognu boljem razumevanju sveta jednog minulog vremena. Fotografije koje će biti predstavljene u Bioskopu Balkan su deo veće izložbe i knjige o Saveznom izvršnom veću.

Dušan Đorđević je rođen 1966. godine. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Odsek za fotografiju, filmsku i TV kameru. Profesionalno iskustvo je stekao u Kopenhagenu. Radio je kao urednik fotografije u brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. Umetničku karijeru stiče izložbama, foto-monografijama, knjigma i projektima iz sfere filma i fotografije.

Foto: Dušan Đorđević

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...