•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi ciklus radionica „Kako se gleda film: Mala škola filmskog bontona“ počinje u Tršiću

U subotu, 14. maja 2022. godine, počinje drugi ciklus edukativnih radionica za mlade filmofile „Kako se gleda film: Mala škola filmskog bontona“. U sklopu 51. Đačkog Vukovog sabora, u Kući za pisce u Tršiću pokraj Loznice, biće održana prva radionica iz novog ciklusa. Radinica će početi u 11 časova i planirano je da traje tri sata. Đački Vukov sabor organizuje Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice uz pokroviteljstvo Grada Loznice i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Najmasovnija đačka manifestacija u Srbiji se ove godine održava se od 13. do 15. maja.

Projekat „Kako se gleda film: Mala škola filmskog bontona“ odvija se pod okriljem Mreže kinoprikazivača Srbije, a uz pomoć i podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Tim projekta čine predavači i koordinatori programa filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, organizator projekta Nemanja Boškov, dok je koordinatorka projekta Nevena Đonlić. U pitanju je edukativni program namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 15 godina i posvećen edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, a čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja.

Cilj radionice je da se povrati kultura odlaska u bioskope i kultura gledanja audiovizuelnih sadržaja, ali i da se znanje polaznika potkrepi teorijskim osnovama iz navedenih oblasti. Radionica se održava sa grupom dece koja, kroz gledanje filma i razgovor kao i vežbe u kojima učestvuju, samostalno i uz pomoć predavača dolaze do zaključaka. Kroz upoznavanjem sa osnovnim metodama i tehnikama analize filma, polaznicima se omogućava da sagledaju strukturu audiovizuelnog dela, a to treba da im pomogne da shvate unutrašnju strukturu filma.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...