•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nišville jazz theater 2022 - Koprodukcija njujorške trupe “La Mama” na Nišvilu

U sklopu ovogodišnjeg programa Nišville jazz teatra koji će se održati od 5. do 14. Avgusta, publici festivala će se na različitim lokacijama u Nišu ( Amfiteatar na keju, Salon 77,….) predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.

Umetnička direktorka Niišville jazz Teatra Maja Mitić posebno ističe predstavu “ Balkan Bordelo” čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama” koju izvode u koprodukciji sa “Atelejom 212”, “Kendre Multimedija” i “My Balkans” u kojoj igra i Svetozar Cvetković. Posle uspešne premijere u Njujorku i sjajne kritike u “Njujork tajmsu” – “Balkan bordello” će na Balkanskoj turneji koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju – premijeru imati upravo u Nlšu.

Osnovna ideja kada je reč o selekciji je da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i posvećene su aktivnom odnosom prema vremenu u kojem živimo. Među učesnicima ovogodišnjeg Nišville jazz teatra je i niška trupa “Contra Teatar” koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom.

U sklopu pratećih programa, tradicionalno će biti organizovana predavanja, tribine i radionice.

Foto: Zoran Ćirić

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...