•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

10 razloga zašto bi svaki pravi ljubitelj animea trebalo da odgleda Samurai Champloo-a

Postoji mnogo razloga zašto bi svaki ljubitelj animea trebalo da odgleda Samurai Champloo-a, a mi ćemo ovde izdvojiti 10.

Pun akcije, humora i drame, ovaj anime vas neće ostaviti ravnodušnim.

Iskreno, teško je pretočiti naše osećaje prema Samuraju Champloou u reči. Ovaj dragulj potiče iz sredine 2000-ih, sjajno vreme za kreatore animea i za obožavatelje. Za mnoge od nas Samurai Champloo predstavlja jedno jednostavnije vreme u našim životima - vreme kada su svi izgledali manje ljuti i frustrirani, a anime svih vrsta ispunjavale su etar.

10/10

Stvorio ga je Shinichirō Watanabe

Neupućenima ime Shinichiro Watanabe možda ne znači onoliko koliko bi trebalo. Ali g. Watanabe radio na nekim od najupečatljivijih animiranih projekata - The Animatrix , Mobile Suit Gundam i legendarni Cowboy Bebop!

Watanabe ima stil režije koji je nepogrešiv za bilo kojeg drugog umetnika u njegovom području. Njegov je rad toliko plodan da su velike kuće poput Netflixa i Warner Brosa provele godine tražeći način da ga prilagode. Štaviše, čini se da Watanabe-ov rad jednako odjekuje među ljubiteljima animea kao i onima koji to nisu.

9/9

Kratko je i slatko

Kako postajemo stariji i zaposleniji, ponekad nam je sve teže i teže ući u najnovije animee - ili čak ostati u toku s nekim dugotrajnijim serijama koje smo gledali u prošlosti! Između svakodnevnih obaveza može biti teško pronaći vremena za seriju dugu kao One Piece ili Naruto.

Međutim, Samurai Champloo ima samo 26 epizoda, a svaka epizoda traje oko 23 minuta. Možete ili odgledati celu seriju u jednom danu, ili možete pogledati jednu epizodu dnevno i završiti za mesec dana.

8/8

Humor je predobar

Tvorac serije Shinichiro Watanabe jedan je od najveštijih reditelja u Japanu, što je dokazano uglavnom njegovom sposobnošću da bez napora poveže drastično različita raspoloženja i tonove u jednom projektu; kad Watanabe želi da plačete, plakaćete. Ali kada Watanabe želi da se nasmejete, on i njegov tim će vas razbiti neverovatnim gegovima i humorom! Samurai Champloo je otprilike 70% komedije, 20% akcije i 10% drame u većini epizoda. Ova je serija jedan od najsmešnijih animea koji postoji i sadrži mnoštvo epizoda od kojih ćete se smejati.

7/7

Sinhronizacija je vrhunska

Glumci koji su radili na sinhronizaciji Samurai Champloo-a odradili su fenomenalan posao oživljavajući svoje lude likove! Japanska glumačka postava za Samurai Champloo uključuje talentovane VA-e koji su radili na projektima kao što su Gintama, Hellsing, pa čak i One Piece - poznatiji kao Mugenov glasovni glumac, Kazuya Nakai!

Engleska sinhronizacija Samurai Champloo-a ima mnoštvo plodnih glumaca kao što su Kari Wahlgren, Kirk Thorton i legendarni Steven Blum!

Kada je sinhronizacija u pitanju, uvek treba odati priznanje za besprekorno obavljen posao.

6/6

Akcijske scene su neverovatne

Neke epizode sadrže vrlo malo borbenih sekvenci, dok su druge pune akcije. Ali kad god izbije svađa u Samurai Champloo-u, budite sigurni da ćete svedočiti nečemu neverovatnom!

Champloove scene bitaka ne samo da su pune koreografije i ultra zabavne za gledanje, već su i simbol posebnosti i načina razmišljanja likova.

Mugen se bori poput divljeg, nepredvidivog skitnice u kakvog ga je život oblikovao, dok je Jin precizan, metodičan, hladan i spolja nepristrasan. I bili bismo nemarni ako ne spomenemo kako su neverovatno dobro animirane bitke u Samurai Champloo.

5/5

Likovi su nezaboravni

Govoreći o likovima Samurai Champlooa, takođe bismo bili nemarnida ne provedemo neko vreme razmišljajući o tome koliko su cool glavni glumci serije! Fuu, Mugen i Jin simpatični su trio neprilagođenih s kojima ćete se sigurno povezati u nekom trenutku; oni nisu tu pokušavajući spasiti svet, već pokušavaju pronaći svoj put u njemu. Do kraja serije pamtićete ih jednako po manama kao i po vrlinama.

Champloo takođe ima mnoštvo nezaboravnih sporednih i sekundarnih likova - od kojih su mnogi duboko povezani s prošlošću Fuua, Mugena i Jina. Ali, stvaranje nezaboravnih likova još je jedna od prednosti Shinichira Watanabea - samo pogledajte Cowboy Bebop za dokaz te tvrdnje.

4/4

Muzika koja motiviše

Slično kao i Cowboy Bebop, muzika igra ključnu ulogu. Od samog početka, vaše će uši biti blagoslovene tematskom pesmom Battlecry, veličanstvenim delom pokojnog japanskog umetnika Nujabes-a koje prikazuje talente kolege japanskog repera Shing02.

Za odjavnu špicu, Nujabes je radio s japanskim pevačem i tekstopiscem MINMI-jem na stvaranju neverovatno lepe pesme Shiki no Uta. Nujabes i američki producent Fat Jon radili su na svoj muzici Samurai Champloo-a. Iskreno, ne preterujemo kada kažemo da ova muzika menja živote.

3/3

Verovatno je uticao na vaš omiljeni anime

Ovih dana nema manjka nepoštenih animea koji prikazuju lude likove s velikim osobnostima i neverovatnim akcijskim sekvencama. Iako nećemo reći da su Shinichiro Watanabe i Samurai Champloo stvorili te stvari, možemo reći na koje je novije anime uticao Champloo.

Kill la Kill i One-Punch Man dele mnoge stilske i tonske sličnosti sa Samurai Champloom; sva tri ova sjajna projekta su presmešna, prepuni neverovatnih akcijskih scena i preplavljeni simpatičnim, nezaboravnim likovima.

2/2

Slomiće ti srce

Uz sav svoj humor koji oduzima dah i borbene sekvence koje izazivaju strahopoštovanje, Samurai Champloo ima puno srca - što je verovatno jedan od najvećih razloga zašto serija odjekuje kod toliko ljudi. Fuu, Mugen i Jin prolaze mnoga istinski srceparajuća iskustva tokom trajanja serije - često zbog svojih duboko ukorenjenih mana i poroka.

Takođe vidimo da ovi likovi gube puno više nego što dobijaju - od fizičkih položaja, saveznika i voljenih osoba, pa čak i apstraktnih pojmova poput nevinosti i vere. Watanabe zna kako i kada pogoditi određene emocionalne žice, stvarajući predstavu koja se najbolje može opisati kao puni i dobro zaokruženi emocionalni rolerkoster.

1/1 Završava važnom životnom lekcijom

Zaista je teško opisati seriju tako jedinstvenu i višeslojnu kao što je Champloo. Ali, kad bi neko pitao o čemu je emisija, bez oklevanja bismo rekli da je "Samuraj Champloo o promeni".

Zaključak serije je ipak najbolje da lično izvedete. Ipak, ako se osećate kao da ste na životnoj prekretnici ili ste u strahu i neizvesnosti oko određenih promena u vašem životu, preporučujemo da odgledate Samurai Champloo-a što pre.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...