•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Creature (1985)

"Stvorenje" (engleski "Creature", poznat i kao "Titan Find") je američki naučno-fantastični horor film iz 1985. godine koga je režirao William Malone. Film je nastao na talasu popularnosti hita "Osmi putnik", a sam dizajn čudovišta je gotovo identičan "Alienu".

U budućnosti, dve suparničke korporacije, zapadnonemačka "Richter Dynamics" i američki "NTI", se bore za prevlast u potrazi za resursima van Zemlje. Na Titanu, Saturnovom mesecu, nemački radnici u nekom rudniku iskopaju neku kapsulu u kojoj se nalazi spavajuće vanzemaljsko čudovište. Jedan radnik želi fotografisati nalaz, ali biće se budi i ubija ih.

Nekoliko sati kasnije, jedini preživeli radnik, očito ranjen, se sa svemirskim brodom sudari sa obližnjom svemirskom stanicom. "NTI" odmah odluči da istraži slučaj i na Titan šalje grupu ljudi, među kojima su Mike Davison, Beth, David Perkins i drugi. Međutim, kada slete na površinu Titana, zemlja se uruši i njihov brod ostaje zarobljen.

Ekipa istražuje rudnik i otkiva jedinog preživelog radnika, Nemca Hansa, koji ih upozori na stvorenje. Vanzemaljsko biće usp uhvatiti Susan i staviti parazita u njenu glavu, tako je stavljajući pod kontrolu. Ona privlači Jona, koji takođe postaje žrtva čudovišta... Solidan ali očekivajući zaplet i predvidljiv kraj, verovatno.

Ako ste ljubitelji Klausa Kinskog (koji ovde doduše ima skromnu ulogu), volite golotinju i litre krvi onda je ovo pravi film za vas. Možda će vas malo razočarati samo čudovište koje prilično liči na Alien-a iz istoimenih filmova, ali... odmorite glavu na sat i po i pogledajte film.

NNT
Žanr:sf, triler, horor
Godina:1985
Reziser:William Malone
Scenario:William Malone, Alan Reed
Uloge:Stan Ivar, Wendy Schaal, Lyman Ward
Uzrast:R
Award:dve nominacije
Box office:5
Studio:Trans World Entertainment (TWE)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...