•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvaranje izložbe Predraga Terzića 20.9. u 20

U Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u utorak, 20. septembra u 20 časova biće otvorena izložba "Razloga nemam, al' opet sam spreman" Predraga Terzića.
Radovi su nastajali tokom 2019. godine do danas, a u sebi sadrže segmente iz sporta (košarke), umetnosti i popularne kulture. Tokom rada na akvarelima, pokušao sam da istražujem momente sa košarkaških utakmica, kasnije da ih spajam sa određenim segmentima iz istorije umetnosti kao i trenucima koji se izdvajaju iz protoka vremena.
Većina akvarela su zapisi iz svakodnevnice koja nas okružuje sa uplivom novonastalih aktuelnih događanja. Kroz radove razmatram na koji način se može objasniti/razumeti današnje okruženje i kako se može uvideti protok vremena i prostora; pitamo se o vremenu i prostoru u eri digitalnog okruženja i ubrzanja, kako se snalazimo i na koji način se držimo određenih formi, a koje se neminovno menja pri svakom novom talasu. U totalnom obilju senzacija kojima smo okruženi pitamo se i kako pronaći određenu informaciju koja nas može dovesti do zdravog razuma i time se spasti od privremenosti. Sva ova pitanja koja se postavljaju daju nam novo osećanje da sve što se dešava nekako lebdi, bez istorijskog određenja, konceptualne definicije i kritičkog prosuđivanja. Takva vrsta paradigme je mesto za delovanje i traženje mogućeg izlaza ili odgovora na postojeće stanje.
Izložba će biti otvorena do 8.10.2022. radnim danima od 10 do 20, subotom od 10 do 16 časova.
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...