•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Billion Dollar Brain (1967)

„Mozak od milijardu dolara“, za nijansu je ipak slabiji od prva dva filma ( "The Ipcress File" iz 1965 i "Funeral in Berlin" iz 1966 ), možda zbog priče koja pomalo i ne drži vodu. Bogati naftaš iz Teksasa, general Midwinter (Ed Bagley) stvorio je super kompjuter, zvan „Mozak“ („The Brain“), koji donosi nepogrešivo precizne odluke. Midwinter, nesuđeni fašistoidni diktator pomoću kompjutera i dobro opremljene vojske plaćenika želi srušiti sovjetsku vlast u S.S.S.R.-u.

Pukovnik Stok najavljuje nuklearni odgovor ako se Midwinterova ekipa pojavi na njihovim granicama, a Harry, sada u privatnim vodama jer je otvorio detektivsku agenciju, ponovno mora vaditi kestenje iz vatre....

O Jamesu Bondu znamo sve: ko je, šta radi, kakav martini pije, ali tu je novi James Bond 007 ( ili možda je bolje reći stari) Harry Palmer... koji je nastao po romanima Len-a Deighton-a. Odlični filmovi sa još boljom radnjom može se neće svideti svima, ali kad se malo razmisli ko bolje spašava svet tu nema previše razmišljanja. Normalno, da je to Chuck Norris ali ovo nije film u kome on glumi, nego agent Palmer koga glumi jedan od mojih najboljih glumaca današnjice - Michael Caine.

NNT
Žanr:avantura, drama, triler
Godina:1967
Reziser:Ken Russell
Scenario:Len Deighton, John McGrath
Uloge:Michael Caine, Karl Malden, Ed Begley
Studio:Lowndes Productions Limited
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu