•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Izložba fotografija Ivana Vukovića i projekcija filma „Kalenić – poslednji dani gradske pijace“

Pozivamo vas na svečano otvaranje izložbe fotografija Ivana Vukovića i projekciju dokumentarnog filma „Kalenić – poslednji dani gradske pijace“ autora Ivana Vukovića i Milana Miletića, u petak 28. oktobra od 19.00 u galerijskom prostoru Opštine Vračar.

Fotografije Ivana Vukovića i film snimljen okom kamere Nikole Majdaka, nastali u periodu od 2006. do 2010. godine, prikazuju pijacu kao jedinstveno mesto susreta i razmene između ljudi, dobara, zvukova i boja u svim svojim različitostima. Zapisi živopisne svakodnevice Kalenić pijace kroz četiri godišnja doba predstavljaju svojevrstan dokument vremena i omaž pijačnoj kulturi grada Beograda.

Film je 2011. godine nagrađen na XX Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Beogradu. Pored navedenih autora za film su zaslužni i Mateja Rackov (montaža), Vladimir Janković Slonče (obrada zvuka), grupa Inopartners (muzika), Lana Vasiljević (dizajn), kao i brojni prodavci, muzičari i stalni gosti Kalenić pijace.

Nadamo se da će ovaj susret podstaći sećanja na filozofa Ivana Vukovića (1970-2017), na trenutke sa Kalenić pijace koje bi vredelo sačuvati, ali i na zajedničko promišljanje i razgovore o tome zašto nam je pijaca ostala važna u svetu koji se ubrzano menja.

Ovo veče posvećeno je svima koji vole Kalenić pijacu, a pre svega prodavcima koji je čine stvarnom.

Izložba fotografija biće otvorena do 11. novembra.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...